Çevreye Bırakılan Çöpler Çıldır Gölünü Kirletiyor

Çıldır gölü kenarı özellikle hafta sonları piknikçi akınına uğrarken, etrafa bırakılan çöpler gölün geleceği açısında kaygı verici oluyor.

Çevreye Bırakılan Çöpler Çıldır Gölünü Kirletiyor

Piknikçilerin etrafa bıraktıkları çöpler kötü bir görüntü yaratmasının ötesinde doğaya verdiği zarar çok büyük. Plastik ve camların doğada yok olma sürelerinin uzunluğu ve ekolojik dengeyi olumsuz etkilemesi Çıldır gölüne verilecek zararı gözler önüne seriyor.

Çıldır ilçesine bağlı Aşıkşenlik mahallesinden birkaç genç bu duruma dur demek için kendi sınırları içerisinde bulunan göl kıyıların da çevre temizliği yaptı. Konuyla ilgili açıklama yapan Sait Koca '' Çıldır Gölümüz belki de ülkemizde hala bakir kalan tek doğal gölümüz. Gerçi turizme kazandırılmamış durumda ama hafta sonları pikniğe gelen gerek ilçemizden gerekse çevre yerleşim yerlerinden vatandaşlarımız piknik sonrası çöplerini olduğu gibi bırakıp gidiyor. Belki şuan bir zararı görünmüyor ama ileride pis kokusundan ve kirliğinden dolayı piknik yapabileceğimiz bir alan kalmayabilir. Bizlerde örnek olması açısında belli bir alanı temizlemeye karar verdik. Bu belki örnek olurda insanlarımız daha dikkatli davranır kirlettikleri alanları temizleyerek piknik alanında ayrılırlar. Böylece de gölümüze sahip çıkmış oluruz''dedi.

Kaynak: İHA