Çayıralan Myo Binası Tamamlandı

Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde, iş adamı Hüseyin Eryılmaz tarafından yaptırılan meslek yüksekokulu binası, Çayıralan Meslek Yüksekokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne teslim edildi.


Eryılmaz, okulda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, temeli 2 yıl önce atılan okulu tamamlayarak, ilçeye vefa borcunu ödemeye çalıştığını belirtti.

Devletin hiçbir imkanından faydalanmadan okulu tamamladıklarını ifade eden Eryılmaz, şunları kaydetti:

"Her ne kadar devletimiz bize vergi indiriminden yararlanma imkanı verse de hiçbir şekilde devlet imkanlarından faydalanmadan kendi öz kaynağımızla bu okulu bitirmek nasip oldu. İnşallah kısa süre içerisinde rektörlüğümüz, okulumuzun eğitim ve öğretime açılması için gerekli resmi işlemleri yerine getirecektir. Okulun bölgemize sağlayacağı çok büyük maddi ve manevi faydalar olacaktır. En azından okulda bin 500 öğrenci öğrenim görecek. Bölge ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bu düşüncelerle okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Güçlü de üniversitelerinin misyonu ve vizyonu gereği yalnızca Yozgat merkez kampüste değil, ilçelerde bulunan yerleşkelerde de aynı eğitim öğretim kalitesinde hizmet verdiğini söyledi.

Binanın tamamlanmasıyla önemli bir aşamanın geçildiğini ifade eden Güçlü, "Çayıralan Bekir-Gülşah Eryılmaz Meslek Yüksekokulunun teknik alt ve üst yapısının tamamlanması, eğitim öğretim için araç ve gereçlerin temini ve binanın tefrişatının yapılarak eğitime hazır hale getirilmesi, öğrencilerin, çalışanların barınma imkanlarının sağlanmasından sonra Bozok Üniversitesine devri gerçekleştirilecektir. Bundan sonraki aşamada öğrencilerimizin eğitime başlayabilmesi için ivedilikle Yükseköğretim Kurulu ile gerekli yazışmalar yapılarak süreç başlatılacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Necati Aktaş tarafından iş adamı Eryılmaz'a plaket verildi.

Törene, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Alparslan Altan, Çayıralan Kaymakamı Adem Başoğlu, Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA