Rize'de 'Maha Yüzme Yarışması'

Hemşin Belediyesi tarafından ilk defa organize edilen ve Hemşin Deresi üzerinde oluşturulan yapay gölde "Maha Yüzme Yarışması" renkli görüntüle sahne oldu.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı kanocuların gösteri yaptığı yarışmada 48 yüzücü akıntıya karşı 400 metre yüzdü. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmalarda sporcular kıyasıya mücadele etti.

Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bu yıl "Maha Yüzme Yarışları"nın ilkini gerçekleştirdikleri belirterek "Bu etkinliğimize yoğun bir katılım oldu. Bizde bundan dolayı mutlu olduk. Bundan sonraki yıllarda daha kapsamlı bir şekilde yapacağız. Rafting, Kano ve diğer spor dalları ile bütünleşmek. Çok amaçlı bir etkinlik yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Kaymakam Hamza Türkmen ise, "İlçemiz organik tarım ürünleri ve organik arıcılıkta markalaşma yolunda ilerlerken Hemşin'in doğa ve kültür turizmi potansiyelini tanıtma ve ilçemizde gerçekleştirilebilecek sosyal faaliyetlere farkındalık oluşturmak istiyoruz. Rize ülkemizde önemli bir turizm merkezi olarak öne çıkarken Hemşin doğal güzellikleri ve cazibesiyle Rize'nin turizm merkezi olma yolunda önemli adımlar atmaya hazır olduğunu gösterdi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmada birinci olan Murat Can Cangöz'e 10 bin lira, ikinci olan Uğur Sakarya'ya 5 bin lira ve üçüncü olan Enes Akbal'a ise 2 nin 500 lira ödül verildi.

Kaynak: AA