İnce'den Kılıçdaroğlu'na: ''Yazık değil mi?''

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan adayı Muharrem İnce,CHP'nin 18.Olağanüstü Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, kurultayın yapıldığı salonu eleştirdi.

İnce'den Kılıçdaroğlu'na: ''Yazık değil mi?''
İnce, 'Sayın Kılıçdaroğlu, 'Elimi masaya vuracağım' demiş. Siparişle masaya yumruk vurursanız sadece eliniz acır, kimse korkmaz. Siz demediniz mi bu partide korku duvarlarını yıkmaya geliyorum” dedi.

CHP'nin ATO Congresium'da gerçekleştirilen 18. Olağanüstü Kurultayı'nda konuşan CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun uyguladığı yanlış politikalarla cumhurbaşkanlığı hediye ettiğini söyleyerek, şunları aktardı:

“Kılıçdaroğlu'nun kişi olarak çok severim, kendisiyle kişisel hiçbir sorunum yoktur. Namuslu bir adam olduğundan hiç şüphem yok. Uyguladığı yanlış politikalarla cumhurbaşkanlığı hediye etmiştir. Ben buna isyan ediyorum.”

YAZIK DEĞİL Mİ? DÜĞÜN SALONUNDA KURULTAY YAPIYORUZ

Düğün salonunda kurultay yapıldığını ifade eden İnce, sözlerine şöyle devam etti:

“Disiplin diyor şimdi genel başkan disiplinsizliği yapan Kılıçdaroğlu'dur. Bir gazetede vardı. Kılıçdaroğlu, “Elimi masaya vuracağım” demiş. Sayın Kılıçdaroğlu, siparişle masaya yumruk vurursanız sadece eliniz acır, kimse korkmaz. Siz demediniz mi bu partide korku duvarlarını yıkmaya geliyorum. İlk başkan seçildiğinizde 40 bin kişiye seslendiniz. Yazık değil mi düğün salonunda kurultay yapıyoruz. Salonlar doluymuş, bütün salonları aradım boşmuş. İşler kötüye gidiyor. Parti başarısızlığa doğru gidiyor. Parti üyeleri sizin iktidar olacağınıza inanırsa disiplin kendiliğinden olur zaten. Sopayla disiplin olmaz. Disiplin başarıya odaklanmayla olur. Seçimde seçmenlerimiz tıpış tıpış değil koşa koşa oylarını kullanmaya gitmeli. Basın bizi desteklemiyor, paramız yok bunlar bahanemizdir. Başarıya inanan bir CHP'dir benim amacım benim amacım umudun CHP'si, başarının CHP'sini yaratmaktır.”

Kılıçdaroğlu'nun tek adamlığa doğru gittiğini vurgulayan İnce, şunları söyledi:
“İsmet Paşa'ya bir gün laf atıyorlar: Tek adam, diktatör diyorlar. Ben tek adamlıktan demokrasiye geldim, siz demokrasiden tek adamlığa gitmek istiyorsunuz diyor. Sayın Kılıçdaroğlu tek adamlığa gidiyor aramızdaki fark bu Türkiye'de bir zalim diktatörleşiyor. Bu zalim diktatörleşiyorsa direniş haktır!”
Türkiye'yi 2023' e hazırlayacaklarını belirten İnce, “Daha özgür, daha mutlu bir Türkiye için 2023'e Türkiye'yi biz hazırlayacağız. AB'yi biz tamamlayacağız. Biz bu yolculukta önce kendi iç sorunlarımızı çözeceğiz. 'Affedersiniz bana Ermeni dediler' diyen çağ dışı bir kafa bu sorunları çözemez. Alevi ve Kürt sorununu sol birikimle çözeceğiz. Benim genel başkanlığımda Aleviliğini tanımını devlet yapamayacak, sadece saygı duyacak. Ekonomi önceliğimiz olacaktır. Önce ekmek diyeceğiz. Bu toplumun sorunlarını beraber çözeceğiz. Bu büyük yürüyüşü başlattık. Son durak başbakanlıktır” diye konuştu.

Sürekli seçim kazanan bir yalancıyı kabullenemediği için burada olduğunu söyleyen İnce, şunları aktardı:
“Bu partide erkek baş, kadın kol olmayacak. Şimdi değişim zamanıdır, değişim zamanıdır. Bir kadın değişirse dünya değişir unutmayın! Reyhanlı'da ölülerimiz üzerinden bile siyaset yapan cahillere karşı koymak için buradayız. İnsanları yakarak öldürenlerin zaman aşımı kararına hayırlısı olsun diyecek kadar merhametsizi durdurmalıyız. Başbakan'a dokunmak ibadettir diyen bir cehaleti yok etmek için buradayız.”
İnce, şöyle devam etti:
“Çalmayacağız, çaldırmayacağız, cesur olacağız, çalışkan olacağız. Anlamlı oy kaybı değil, CHP'nin iktidarını vaat ediyorum. Bu büyük yolculuğa bir adımla başladım. Bütün büyük yolculuklar bir adımla başlar. Bu yolculuk başbakanlıkta bitecek. Buna sokak da inanıyor siz de inanın.”
Kaynak: İHA