Fizik Çalıştayı Sona Erdi

Amasya Üniversitesi’nde düzenlenen Moleküler Elektronik Yapı Çalıştayı-MES 2014 sona erdi.

Fizik Çalıştayı Sona Erdi

Çalıştayın sürdüğü 5 gün boyunca açık elektron korelasyon son gelişmeleri, ekstrapolasyon yöntemleri ve moleküller ve katılar için kuantum fiziği yeni yöntemler üzerinde moleküler entegrasyon başlıklarında sunumlar yapılırken, Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan çalıştaya Amerika, Japonya, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa ve Cezayir gibi dünyanın birçok ülkesinden gelen 60'ı yabancı olmak üzere 100'e yakın bilim insanı katıldı.

Çalıştay düzenleme kurulu başkanlığını üstlenen Amasya Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Telhat Özdoğan, ''Uluslararası Moleküler Elektronik Yapı Çalıştayı ile bu alanda çalışan bilim insanlarına güncel konuları tartışma imkânı sağlandı. Aynı zamanda çalıştay ile yerli ve yabancı araştırmacılara ileriye dönük ortak çalışma ve araştırma yapma fırsatı da doğmuştur” dedi.

Çalıştay kapanış konuşmasını yapan Fransa Pascal Enstitüsü’nden Philip E. Hoggan, Amasya'da bulunmaktan ve üniversite yetkililerinin ev sahipliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Katıldıkları poster bildirileriyle ödüle layık görülen Japonya, Arjantin ve biri de Türkiye’den olmak üzere 3 akademisyene Amasya Üniversitesi tarafından çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: İHA