Çandır’da Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Yozgat'ın Çandır ilçesinde Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında başarılı olan öğrenciler Kaymakamlık tarafından ödüllendirildi.

Çandır’da Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Çandır ilçesinde düzenlenen başarılı öğrencilere ödül töreninde Kaymakam Seda Başoğlu ile birlikte diğer ilçe yöneticileri, öğrenciler, öğretmenler ve öğrencilerin velileri hazır bulundu. Kaymakam Seda Başoğlu, ilçedeki eğitim kurumlarından mezun olan öğrencilerden 36'sının LYS'de başarılı olarak bir yükseköğrenim kurumuna yerleştiğini, 53 öğrencinin de TEOG sınavlarında başarılı olduğunu söyledi.

Başoğlu, sınavlarda başarı gösteren öğrencilerin gösterdikleri başarıdan dolayı kutlayıp, diğer öğrencilere de örnek teşkil etmeleri amacıyla ödüllendirmeyi uygun bulduklarını kaydetti.

Kaymakam Başoğlu, “Bir ülkenin temelini eğitim oluşturmaktadır. Bu nedenle geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi bu denli güzel lise ve üniversitelerde görmekten mutluluk duyuyorum. Gösterdikleri bu onur verici başarıların devamını diliyor, kendilerini ve ailelerini tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Daha sonra öğrencilere eğitime teşvik amacıyla bilgisayar ve kalem setinden oluşan hediyeler törene katılan ilçe yöneticileri tarafından verildi.

Kaynak: İHA