Yaralı Şahin Tedavi Edilip Doğaya Bırakıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Çoban Dede Yerel Kuş Merkezi'ne yaralı olarak getirilen şahin hayvan ambulansı ile veteriner hekim gözetiminde hastaneye götürülerek kanat filmi çekilip muayene edildikten sonra doğaya bırakıldı.

Yaralı Şahin Tedavi Edilip Doğaya Bırakıldı

Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü Doğal Hayatı Koruma Şubesi görevlileri, doğada yaralı bir şahin buldu. Yetkililer yaralı şahini, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Çoban Dede Yerel Kuş Merkezi'ne getirerek buradaki veteriner hekim Esat İlpars ve Uzman Zooteknist Özgün Sözüer'e teslim etti. Şahinin kanadında saçma yarası tespit eden veteriner hekim, Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Ambulansına haber verdi. Olay yerine gelen ekipler yaralı şahini ambulansla götürdükleri tıp merkezinde filmini çektirdi. Yaralı şahinin kanadının filmini inceleyen veteriner hekim Esat İlpars, şahinin yarasının hafif olduğunu ve kafeste tutulmasına gerek olmadığını söyleyince şahin doğaya bırakıldı.

Zooteknist Özgür Sözüer, şahinin Kuzey Yarım Küre'nin kuzeyinde yaşayan bir şahin türü olduğunu kanadında yara bulunduğunu belirterek, "Adana Büyükşehir Belediyesi yeni yaptırdığı Çoban Dede Yerel Kuş Merkezi'nde orman ve su işleri müdürlüğü ile koordineli çalışması sonucunda bu tür yaralı hayvanlara acil müdahale yapılıyor. Bu şahinde bunlardan biri" dedi.

Yerel kuş merkezi hakkında da bilgi veren Sözüer, şunları söyledi:
"Kuş merkezinin yapımı tamamen bitmedi. Burası tamamen bittiğinde 11 yırtıcı kuş gözü, 8 egzotik kuş gözü, yani kaçak giriş yapan kuş gözü, 1 uçuş kafesi, 3 av kuşları için kafes, 4 havuz bulunacak. Yaralı kuşlar iyileştirildikten sonra onları yeniden uçuşa hazırlamak için uçuş kafesi kullanılacak. Burada 1 veteriner hekim, 1 de uzman zooteknist hizmet verecek. Ayrıca çok sayıda da yardımcı eleman olacak."
Kaynak: İHA