Malatya'da Yaz Okulu Programları Tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ilk ve ortaokul öğrencilerinin yaz aylarını daha iyi değerlendirmelerini sağlamak ve ahlaki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla açtığı yaz okulu programlarının tamamlandığı bildirildi.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaz okullarının Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen kapanış programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuşmasında, eğitimin önemine dikkat çekerek, açtıkları bu okullar sayesinde çocukların kendilerini daha iyi ifade edecekleri bir imkana kavuştuğunu kaydetti.

Sanat merkezinden başlayarak yaygınlaşan ve şu an sayısı 23'e ulaşan sosyal merkezi hizmete sunduklarını belirten Çakır, "Buralarda sosyal aktiviteleri her boyutuyla, her yaşa hitap edebilecek bir şekle dönüştürdük. 5'i semt konağı olmak üzere 7 eğitim merkezimiz var, buralardan her yıl bin 800 civarında öğrencimiz yararlanıyor" ifadesini kullandı.

Çocukların zamanlarını boşa geçirmemeleri ve kendilerini geliştirmeleri için yaz okulu açtıklarını vurgulayan Çakır, "Diğer sosyal etkinliklerin yanı sıra çocuklarımızın bireysel olarak gelişimlerine katkıda bulunmak, aileleri için daha verimli olmaları ve daha sağlıklı toplum yapısı için yaz eğitimini başlattık. Önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı olarak bu çalışmayı sürdüreceğiz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum" açıklamasında bulundu.

- Eğitimleri 35 kişi verdi

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür ve Eğitim Şube Müdürü Mükremin Yağbasan da 7 sosyal tesiste açtıkları yaz okullarına 650 öğrencinin devam ettiğini, buralarda 35 eğitimcinin görev aldığını bildirdi.

Yağbasan, 25 günlük program kapsamında öğrencilere ibadet, siyer, görgü kuralları ve güzel ahlak dersleri verildiğini belirterek, "Programdaki sosyal etkinlikler çerçevesindeyse çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunacak satranç, futbol, voleybol, basketbol gibi spor etkinlikleriyle sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak sinema gösterimleri ve geziler organize edildi" ifadesini kullandı.

Programı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Ertan Mumcu ve İsmail Nacar ile yaz okulu öğrencileri ve veliler izledi.

Kaynak: AA