Belediye Çalışanlarının Uzak İlçelerde Görevlendirilmeleri

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Başkanı İlhan Karakurt, Antalya Büyükşehir Belediyesinde görevli bazı çalışanların kent merkezinden uzak ilçelerde görevlendirilmelerini eleştirerek, "Bir kanser hastasının, hamile bir kadının ya da evde ağır hastası olan birinin ilçelere gönderilmesi vicdana sığmaz" dedi.


Eğitim-Sen Antalya Şubesinde düzenlenen toplantıda konuşan Karakurt, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in seçildiği zaman sadece kendisine oy verenlerin değil, bütün Antalya'nın belediye başkanı olacağını söylediğini hatırlattı.

Karakurt, Başkan Türel'in seçildikten sonra kendisine oy vermediğini var saydığı taşeron firma çalışanlarını işten çıkardığını, birçok işçi ve memuru da uzak ilçelerde görevlendirdiğini söyledi.

Kamuoyunun tepkisi karşısında, kanser olduğu bilinen iki işçinin görevlendirme kararının iptal edildiğini belirten Karakurt, "Bir kanser hastasının, hamile bir kadının ya da evde ağır hastası olan birinin ilçelere gönderilmesi vicdana sığmaz. Biz bunların bildirilmesini, rapor haline getirilmesini istedik" dedi.

Büyükşehir Belediyesinde çalışan sendika üyesi Gözlem Küçük'ün Gündoğmuş ilçesine tayin edildiğini ve 5 yaşındaki çocuğunun gelişim bozukluğu nedeniyle tedavi gördüğünü anlatan Karakurt, şunları kaydetti:

"Gözlem kardeşimizin her gün yaptırmak zorunda olduğu iğnenin öldürücü yan etkileri var. Dolayısıyla çocuk endokrini bölümünün bulunduğu yerde yaşaması gerekiyor. Bu durum heyet raporu ile belirtilmesine rağmen bu arkadaşımızın da özel durumu görmezden gelinerek kendisine 'Çocuğunu da al git Gündoğmuş'a' denilmiştir."

Başkan Türel'e çağrıda bulunmayacağını anlatan Karakurt, bugüne kadar yaptıkları çağrıların duymazdan geldiğini, mevcut uygulamalara devam edildiğini savundu.

Kaynak: AA