9. Uluslararası Kırantepe Yamaç Paraşütü Festivali'ne Doğru

Serdivan Belediyesince düzenlenen 9. Uluslararası Kırantepe Yamaç Paraşütü Festivali, yarın Kırantepe'de başlayacak.


Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, İngiltere ve İran'dan 70 paraşütçünün katılacağı festival 4 gün sürecek. İzleyiciler de hava şartlarının uygun olması halinde profesyonel paraşütçüler eşliğinde tandem uçuşu gerçekleştirecek.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırantepe'nin coğrafya, iklim ve hava akımı bakımından Türkiye'nin yamaç paraşütüne en uygun alanlarından olduğunu söyledi.

Festivalle bölgeyi, ülke genelinde ve uluslararası arenada tanıtma fırsatı bulacaklarını belirten Alemdar, etkinliklere herkesi davet etti.

- İranlı paraşütçüler deneme uçuşu yaptı

Festivale katılacak İranlı paraşütçüler, etkinliğin yapılacağı alanda deneme uçuşu yaptı.

İranlı paraşütcü Muhammed Eli Mahmudzadey, AA muhabirine, İran'dan arkadaşlarıyla festivalde yarışmak için geldiğini söyledi.

Paraşütle uçmaktan zevk aldığını dile getiren Mahmudzadey, "Bu spora 6-7 ay önce başladım. Bu işi seviyorum, zevk de alıyorum" diye konuştu.

Paraşüt eğitmeni Behruz Eragı da 10 gün önce İran'da yapılan yarışmada birinci olduğunu ifade ederek, "Festivale davet üzerine katıldım. Türkiye'yi ve insanlarını çok sevdim" dedi.

Festival, 9 Eylül Salı günü sona erecek.

Kaynak: AA