Vali Şahin Yangında Kül Olan Tarihi Taşhan’ı İnceledi

Samsun Valisi İbrahim Şahin, dün gece yanan Vezirköprü ilçesinde bulunan 400 yıllık tarihi Taşhan’ı inceledi.

Vali Şahin Yangında Kül Olan Tarihi Taşhan’ı İnceledi

Vali İbrahim Şahin, hükümet konağı önünde İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Ediz, kamu görevlileri, daire amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılandıktan sonra, Vezirköprü ilçesinde Osmanlılar tarafından 15. yüzyılda yaptırıldığı bilinen ve son restorasyonu 2007 yılında tamamlanan Ortacami Mahallesi 100. Yıl Caddesi üzerinde bulunan 29 Eylül 2014 tarihinde çıkan yangında hasar gören tarihi Taşhan'da incelemelerde bulunduktan sonra ilçe kaymakamı Mahmut Kaşıkçı’dan yangın ile ilgili bilgi aldı.

Üst bölümlerinde otel, alt katlarında ise dükkanların bulunduğu, aynı zamanda kaybolmak üzere olan el sanatlarının yaşatılmaya çalışıldığı bir mekan olarak kullanılan tarihi Taşhan’dan bilgi alan Vali Şahin daha sonra Havza ilçesini ziyaret etti.

Havza’da hükümet konağı önünde Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Murat İkiz, kamu görevlileri ve daire amirleri tarafından karşılanan Vali Şahin, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever tarafından ilçede yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.
Kaynak: İHA