Kuşdili Festivali 5 Ekim’de Yapılacak

Kuşdilini Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği üyeleri Giresun Atatürk Meydanı'nda Giresunlular'ı kuşdili konuşarak 5 Ekim'de yapacakları festivale davet etti.


Çanakçı ilçesinin Kuşköy köyünde yüzyıllardır haberleşme aracı olarak konuşulan kuşdili için 3 Ağustos'ta düzenlenmesi planlanan ancak İsrail'in o dönemde Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle ertelenen Kuşdili Festivali 5 Ekim Pazar Günü yapılacak

Giresun Atatürk Meydanı'nda toplanan dernek üyeleri kuş dili konuşarak Gümrük Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Milletvekilleri Adem Tatlı, Mehmet Geldi, Selahattin Karaahmetoğlu başta olmak üzere tüm Giresunlular'ı festivale davet etti

Kuşdilini Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Köçek yaptığı konuşmada "Kuşdili Festivali, kuşdili ile ilgili Giresun’da, Türkiye’de ve dünyada yapılan tek festivaldir. Bu festival Giresun’u Türkiye’de ve dünyada tanıtmaktadır. 5 Ekim'de yani bayramın ikinci gününde iki bayramı bir arada yapmaya karar verdik" dedi.

"Kuşdili’nin Giresun olarak değerini bilmeliyiz" diyen Köçek "Kuşdili yüz yıllar önce tamamen ihtiyaçtan dolayı ortaya çıkmıştır. Arazinin engebeli olması iletişim için zorluklar göstermesinden yöre halkı kuşdili ile haberleşmeye başlamıştır. Günümüzde teknoloji gelişmekte fakat hiçbir zaman kuşdilinin yerini tutamayacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA