Eminağaoğlu'ndan başörtüsüne iptal davası

Çankırı Hakimi ve eski Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ortaöğretimde başörtüsü serbestisini getiren düzenlemenin iptali için Danıştay’a dava açtı. Eminağaoğlu, başörtüsü siyasetine oğlunu da alet etti.

Eminağaoğlu'ndan başörtüsüne iptal davası
Eminağaoğlu, dava dilekçesinde, AK Parti kapatma davası iddianamesinde yer verilen, bugünün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a ait, “Kamu kurumları ve ortaöğretime yönelik bir çalışmamız, böyle bir niyetimiz yok” sözlerini hatırlattı.

OKULLAR İMAM HATİPLEŞTİRİLİYOR

Dava dilekçesinde başörtüsü uygulamasıyla birlikte bütün okulların İmam Hatip'e dönüştüğünü belirten Eminağaoğlu yapılan uygulamaladan yalnızca kız öğrencilerin değil erkek öğrencilerin de etkilendiğini savundu.

OĞLUNU SİYASETE ALET ETTİ


Eminağaoğlu “Karma eğitim nedeniyle kız öğrencilerle birlikte aynı ortamı paylaşan oğlum da, kız öğrencilere yaratılan o geniş ortam dışında olamadığından, dinsel uygulamalarının doğrudan etki alanında kalmakta, bu düzenlemeden doğrudan etkilenmektedir” ifadelerini kullanarak oğlunu da başörtüsü siyasetine alet etti.

İşte Eminağaoğlu'nun dilekçesi


'Doğrudan dinsel boyut taşıdığı ortaya konulan bu durum, şimdi seçmeli Kuran derslerinin dışında tüm derslerde, ders dışında, okulun her yerinde, her saatte söz konusu olabilecektir. Bu durum, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokulları dışındaki tüm eğitim ve öğretim kurumlarını imam hatipleştirmek anlamına gelmektedir.

Seçmeli Kuran derslerine girmeyen kız veya erkek tüm öğrenciler de, artık diğer derslerde türbanlı kız öğrencilerle birlikte olmak durumunda bırakılacak, seçmeli Kuran derslerinin hava ve atmosferi, görünümü, seçmeli olsun veya olmasın tüm derslere, tüm okula yayılacak, herkes bu atmosferin içinde tutulacak ve bu ortamdan etkilenecektir. Diğer öğrencileri bu durumdan koruyacak hukuksal bir önlem bu düzenlemeler karşısında söz konusu olamaz. Hukuka aykırılık bu derece açıktır.'

CHP DAVA AÇMAYACAK


CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ise ortaöğretimde başörtüsüne özgürlük getiren yönetmelik değişikliğini yargıya taşımayacaklarını söyledi.