Depremzedelerin Hak Sahipliği Süreci Başladı

Geçtiğimiz Mayıs ayında, Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde meydana gelen depremde binaları hasar gören vatandaşların zararları karşılanıyor.


24 Mayıs 2014 tarihinde Gökçeada’da meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda, Gökçeada İlçesi, Gelibolu İlçesine bağlı Bayırköy ve Değirmendüzü Köyleri ile Eceabat İlçesine bağlı Kumköy Köyü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının, 10 Haziran 2014 tarihli ‘Olur’u ile ‘Genel Hayata Etkili’ kabul edilmişti. Buna göre deprem afetinin Genel Hayata Etkili kabul edildiği yerlerde, AFAD personelleri ve ilgili köy muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, hak sahipliği sürecinin başladığı ilan edildi. Yapıları ağır veya orta hasarlı olarak sınıflandırılan afetzedelere, hak sahipliği süreci anlatıldı. Kendilerine deprem afeti nedeniyle inşaat kredilendirmesi yapılmasını isteyenler, iki aylık yasal süre içinde, talep ve taahhütname formlarını hak sahibi oldukları her bir yapı için üç nüsha olarak doldurarak formun altında istenen ekler ile beraber bağlı bulundukları Kaymakamlıkların Yazı İşleri Müdürlüğüne bizzat kendileri teslim edecekler. İki aylık yasal süre içinde talep ve taahhütname vermeyen afetzedeler hak sahibi olamayacaklar. Taahhütname süreci, 21-22 Ekim’e kadar devam edecek.

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi açıklarında 24 Mayıs 2014 günü meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremde, il genelinde 321 kişinin yaralanmış, 133'ü ağır toplam 299 binada ise hasar meydana geldiği tespit edilmişti.
Kaynak: İHA