Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek millet iki devlet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da yaptığı basın toplantısında "Biz şunu biliyoruz iki ayrı devlet, tek millet! Bu tabi babanın da bugüne bir mirasıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek millet iki devlet
Bakü'yü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile basın açıklaması yaptı.

Erdoğan, burada iki devlet arasındaki bağların kuvvetli olduğunu vurgulamak için İlham Aliyev'e hitaben, "Biz şunu biliyoruz iki ayrı devlet, tek millet! Bu tabi babanın da bugüne bir mirasıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmasında Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı hakkında konuşarak kardeşlik vurgusunda bulundu. Erdoğan, "Bu ayın 20'sinde Tanap'ın temel atma töreni yapılacak" dedi.

Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;

"Dağlık Karabağ sorunun en önemli gündem maddemiz. Ve bu gündememizin en önemli maddesi olarak değerlendirdik. Ve bu konuda bundan sonraki atacağımız adımları aynı şekilde ikili görüşmeler arasında konuştuk.

Tabi bir diğer önemli konu üzerinde hassasiyetle durduğumuz, enerji konusudur. Tabi TANAP çok büyük bir önem arz etmektedir. Buradan NATO zirvesi'ne gideceğiz. Özellikle bu zirveye yöenlik yapılan tüm toplantılarda Azerbaycan'a yönelik sözler var. Onları gündeme getirmek suretiyle verilen sözlerin yerine gelmesini ilgili ülkelerden isteyeceğiz. Bu bir lütuf değildir bu bir haktır.Bu konu da kararlılığımızı ifade edeceğiz.

İşbirliği yapacağımız alanlar çok çok fazla. Bu konuları görüştük. Temenni ediyorum ki bu kardeşliğimiz güçlenerek dayanışma içersinde geleceğe yürüsün. Ve biz şunu biliyoruz iki ayrı devlet, tek millet! Bu tabi babanın da bugüne bir mirasıdır. Bununda aynı şekilde yürümesi lazım. Bu birlikteliğimiz yine aynı kararlılıkla devam etsin."