Yavrularını Besleyen Kuşlar, Güzel Görüntüler Oluşturuyor

Kızılırmak kenarındaki evlerin çatı altları ve balkonlara mimar maharetiyle yuva yapan serçe ve kırlangıçlar, yavrularını beslerken güzel görüntüler oluşturuyor.

Kızılırmak kenarındaki topraklara yuva yapan serçe ve kırlangıçlar, ırmak yatağının yavaş yavaş dolmasının ardından çatı ve balkon altlarını tercih etmeye başladı.

Kızılırmak ilçesine bağlı Karamürsel köyünde yaşayan Bayram Alantor, AA muhabirine, ırmak yatağının zamanla dolmasıyla kuşların yuva için evlerin çatı ve balkonlarını tercih etmeye başladığını söyledi.

Çamur ve ot parçalarından yapılan yuvaların oldukça sağlam olduğunu aktaran Alantor, şöyle devam etti:
"Kuşlar ilk olarak yuvalarını yapıyorlar. Ciddi bir mühendislikle çamur ile ot parçalarını önce iyice karıştırıyorlar. İçerisindeki otlar inşaattaki demir gibi çamuru tutuyor. Sonra bu çamuru ağzıyla taşımaya başlıyor. Çatı altlarına ve balkon altlarına çamuru örerek yuvalarını yapıyorlar. Yuva tamamlandığında üst kısmında rahat girip çıkmalarını sağlayacak küçük bir delik kalıyor. Buradan girip çıkıp ihtiyaçlarını karşılıyorlar."
Alantor, yavruları olduktan sonra onları beslemek için serçeler büyük çaba sarf ettiğini belirterek, "İçeride yavrular varken kuşlar hem yuvanın bakımını sağlıyor hem de yavrunun bakımını. Anne kuşlar ağzında yiyecek getirip yuvanın ağzında yavrusuna yediriyor. Bunu yaparken ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Bunları izlemesi de oldukça zevkli" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: AA