Nar Üreticisine Müjde

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve belediye bürokratları ile Çığlık Orta Mahalle'de vatandaşlarla bir araya geldi.

Nar Üreticisine Müjde

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, nar üreticilerine bir müjde daha verdi. Çığlık narını önce ulusal sonra da uluslararası arenada tanıtacağını ve marka haline dönüştüreceğini söyleyen Başkan Genç, "Üreticimizin ürün kalitesini artırırken maliyetleri de en aza indirebilmesi için güneş ve rüzgar enerjisinden yararlanacağız. Bu konu da araştırmalarımız sürüyor. Amaca uygun bir proje ile nar üreticimiz ürününü sulamada ve depolamada kullanacağı enerjiyi doğal yollarla ve çok daha ucuza mal etmiş olacak ve kazancı da o oranda artacaktır" dedi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve Belediye Bürokratlarıyla Çığlık-Orta Mahalle'de yaklaşık 2 saat süren toplantıda 5 aylık hizmetleri anlattı. Başkan Genç, "Yapacak çok işimiz, gidecek çok yolumuz var. Önümüzdeki engelleri birer birer aşıyor, daha etkin ve daha kalıcı hizmetler konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemizin kısıtlı kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak için bazı radikal kararlar aldık ve son 4 ayda 5 Trilyon tasarruf sağladık. Bu paralar sizlerin vergileriyle toplanıyor ama plansız, programsız harcamalarla Döşemealtı Belediyemiz borç batığına dönüştürülmüş. Bütün bunları serzeniş amaçlı değil halkımızın bilmesi gerektiği için söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim" diye konuştu.

İMAR PLANLAMALARI VE UYGULAMALARI 1.5 YILDA BİTECEK
Bölgenin en önemli eksikliklerinden birisinin de İmar Planlaması olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Belediyecilik imar planlamasıyla başlar aksi halde Çığlık'ta yapılan ancak her yağmurda sular altında kalan park ve civardaki evlerin yaşadığı sorunların daha fazlası yaşanmaya devam eder. Ekibime Çığlık, Nebiler, Yeşilbayır, Yeniköy, Karaman'da İmar Planlaması ve İmar Uygulamasını 1.5 yıl içerisinde bitirmeleri talimatını verdim. Sonraki süreçte de tüm alt ve üst yapılarını tamamlayacağız" diye konuştu.

Bölgenin en acil ihtiyaçlarından birinin de tam teşekküllü Devlet Hastanesi olduğu konusuna da açıklık getiren Başkan Genç, "Bu açığı giderebilmek adına özel hastane yetkilileriyle görüşüp SSK'lı hastalar da dahil tüm hastalara hizmet verebilecek bir yatırımı Döşemealtı'na çekme gayretindeyiz" dedi.

Kaynak: İHA