Bakan Çelik, En İyi Film Müziği Ödülü’nü Alan Rahman Altın’ı Kutladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 15. Moondance Uluslararası Film Festivali’nde “Kelebeğin Rüyası” filmi için bestelediği müziklerle ‘En İyi Film Müziği Ödülü’nü alan Rahman Altın’ı attığı tweetlerle sosyal medyadan kutladı.


Türk sinemasının 100. yılında gerek müzikleriyle, gerek filmleriyle uluslararası arenada önemli başarılar elde ettiğini belirten Bakan Ömer Çelik, Twitter’dan şu mesajı paylaştı:
“15. Moondance Uluslararası Film Festivali’nde Rahman Altın, Kelebeğin Rüyası için bestelediği müzikler ile En İyi Film Müziği Ödülü’nü aldı. 57. Grammy Ödülleri için de 4 ayrı dalda aday adayları arasında güçlü bir yeri olan Rahman Altın'ın Amerika'da aldığı bu ödül, Kelebeğin Rüyası film müziklerine Grammy yolunda da çok büyük destek sağlamış oldu. Ayrıca Rahman Altın, Kelebeğin Rüyası filmine bestelediği müzikler ile 15. Milano Uluslararası Film Festivali’nde (İtalya) En İyi Film Müziği, 13. World Soundtrack Academy'de de (Belçika) ‘Halkın Seçimi’ ödüllerine layık görüldü.

Amerika'nın Cannes'ı olarak gösterilen festivalde 'Kelebeğin Rüyası' En İyi Aktör (Mert Fırat) ve En İyi Film dallarında da ödül aldı. Sinemamızın 100. yılında hem filmlerimizle hem de müziklerimizle uluslararası arenada önemli başarılar elde ediyoruz. Uluslararası arenada alınan bu ödülleri anlamlı buluyorum. Bu ödüller Türk sinemasının ve Türk müziğinin markalaşmasına yardımcı olacaktır. Altın'ı başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu vesileyle Türkiye'nin tanıtılmasına katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Amerika'nın ünlü müzik otoriteleri tarafından Grammy'e en güçlü adaylardan biri olarak gösterilen Altın'a başarılar diliyorum. Bakanlık olarak, uluslararası ödüllere aday olan tüm kültür ve sanat insanlarımızı desteklemeye devam edeceğiz.”
Kaynak: İHA