Umut Vakfın’dan Vali Altıparmak’a Katkı Plaketi

Umut Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel ‘’Bireysel Silahlanma’’ etkinliklerinde, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak “Maksat Dışı Bıçak Taşımayla Mücadele” kampanyasından dolayı Bireysel Silahlanma Katkı Plaketiyle ödüllendirildi.

Umut  Vakfın’dan  Vali Altıparmak’a Katkı  Plaketi

Bireysel silahların her yıl binlerce kişinin hayatına mal olduğu Türkiye’de, bu konuda farkındalık ve toplumsal bilinç yaratılmasına katkı sunan Umut Vakfı, 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü’nde bir dizi etkinlikle “Bireysel silahlanmaya hayır” çağrısını yineledi.

Umut Vakfı tarafından bu yıl 20.’si gerçekleştirilen ve her yıl başka bir sanat dalında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verildiği etkinliğe, Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, vakıf yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra sanat, iş ve bilim dünyasından birçok isim katıldı.

Erzurum’da göreve başladıktan sonra bıçakla işlenen suçların yoğunluğu üzerine harekete geçerek ‘’Maksat Dışı Bıçak Taşımayla Mücadele ‘’kampanyası başlatan, Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na bir rapor hazırlayarak, bıçak taşımanın yasaklanmasını ve cezalandırılmasını istedi. Yapılan bu çalışmalar ve alınan tedbirler doğrultusunda, Erzurum’da geçmiş yıllara oranla bıçak taşıma ve yaralama olaylarında önemli bir başarı elde edildi.

Elde edilen bu çalışma ve başarıdan dolayı Umut Vakfı Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın “Maksat Dışı Bıçak Taşımayla Mücadele” kampanyasını, Bireysel Silahsızlanmaya Katkı Plaketiyle ödüllendirildi.

Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak’a plaketi Umut Vakfı Başkanı Nazire Dedeman Çağatay takdim etti.
Kaynak: İHA