Genç Müsiad’da 'Tecrübe Paylaşımı” Toplantısı

Genç MÜSİAD Konya Şubesi, Tecrübe Paylaşımı Toplantılarında, MÜSİAD Konya 5. Dönem Şube Başkanı ve Konal İnşaat San.

Genç Müsiad’da 'Tecrübe Paylaşımı” Toplantısı
Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Korkmaz’ı ağırladı.
MÜSİAD Konya Şubesi Brifing salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Özbuğday, “İş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarında duayen isimlerle yaptığımız tecrübe paylaşımı toplantıları ile üyelerimize yeni ufuklar açmayı, onların yeni atıldıkları iş yaşamlarında başarılı olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu yüzden bu tür programların bizim açımızdan önemi büyük. Bu programımızda da Konya iş dünyasının yakından tanıdığı, bir parçası olmaktan her zaman gurur duyduğumuz MÜSİAD Konya Şubesinin dört yıl başkanlığını yapmış Aslan Korkmaz ağabeyimizin tecrübelerinden istifade etmek istedik” dedi.

Açılış konuşmasının ardından konferansa geçildi. 1993 yılında kurulan MÜSİAD Konya Şubesine 2000 yılında üye olduğunu ve arada geçen süre içerisinde de MÜSİAD’ın çalışmalarını ve yapmış olduğu programları yakından takip etiğini belirterek sözlerine başlayan MÜSİAD Konya 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz, “Değerli vakitlerini ailesiyle, arkadaşlarıyla geçirmek yerine bu salonlarda bir şeyler öğrenmek ve kendini geliştirmek için bu tür kurumları sahiplenen bir gençliğin varlığını görmek bir ağabeyiniz olarak beni çok mutlu ediyor. Bu yüzden hepinize teşekkür ediyorum. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bu azminizin kırılmaması ve gözlerinizdeki ışığın sönmemesi en büyük dileğimizdir” şeklinde konuştu.

MÜSİAD’ın Konya’nın iş hayatına ve Konyalı sanayicilere katkısının önemine değinen Aslan Korkmaz, “1993 yılında MÜSİAD’ı Konya’da kuran ağabeylerimizden dinlediğimiz güzel bir örnek var. O yıllarda üye olan ağabeylerimizin sadece hac vazifelerini yerine getirmek için almış oldukları pasaportları varmış. Bunun dışında ürününü satmak veya fuarlara katılmak için yurtdışına çıkan olmazmış. Günümüzde baktığımızda Konya sanayisi olarak 150’den fazla ülkeye ihracat yapar hale geldik. Uluslararası fuarlarda Konyalı sanayicilerimiz hemen yerini alıyor. Kurulduğu günden bugüne kadar yapmış olduğu dış ticaret eğitimleri, seminerler, konferanslar ve düzenlediği fuarlarla Konyalı sanayicilerimize yeni ufuklar çizmesi bakımından bu süreçte MÜSİAD’ın payı çok büyük. Bu kurumun kurulmasında emeği geçen ve şu anda bayrağı taşıyan tüm ağabeylerimizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİMİZDE DARALMA SÖZ KONUSU”
Türkiye ve Konya ekonomisine de değinen Korkmaz, “Bunu söylemeyi hiç arzu etmiyorum ama şu an ekonomimizde bir daralma söz konusu. Bu durum dünya ekonomisi için de geçerli. Avrupa ekonomisi tam olarak toparlanamadı, toparlanırsa bu durum bizim de lehimize olacaktır. Hepinizin malumu etrafımız adeta ateş çemberi gibi. Ukrayna’da, Suriye’de, Irak’ta yaşananlar hem dünya ekonomisini hem de ülke ekonomimizi olumsuz etkiliyor. Ülke olarak ihracat hacmimiz istenilen düzeyde olmasa da iyi durumda ancak ülke olarak ciddi şekilde ithalat yapıyoruz. İthalatımızı katma değeri yüksek teknolojik ürünler oluşturduğu için de cari açığa çare bulamıyoruz. Ayrıca millet olarak kredi ve kredi kartına bağımlı hale geldik bu alışkanlığımızdan bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Ülke olarak üretimine daha çok yönelmeli ve sanayiyi öncelemeliyiz. Tarım ve hayvancılık faaliyetlerimizi modern anlamda gerçekleştirmeye başlarsak iddia ediyorum ki ülke olarak enerjiye harcadığımız para miktarı kadar tarımsal ve hayvansal ihracat yapabiliriz. Ülkemizi geçmişte sağcı-solcu Alevi-Sünni, günümüzde de Türk-Kürt olarak bölmek isteyenlere bu millet nasıl geçmişte izin vermediyse bundan sonra da müsaade etmeyecektir. Türkiye artık başkalarının yazdığı senaryolarda figüranlık yapan bir ülke değil; kendi senaryosunu kendi yazan ve oynayan, bölgesinde ve dünyada sözü geçen, hesaplar yapabilen bir ülkedir. Bu bundan sonra böyle olacaktır bunu gerçekleştirecekler de siz gençlersiniz” şeklide konuştu.

Son olarak gençlere tavsiyelerde bulunan Aslan Korkmaz, “İş ve aile yaşamınızdaki kararlarınızı istişare ederek alın, hesabınızı kitabınızı iyi yapın, sürekli projeler üretmeye çalışın, başkalarının ne yaptığı ile değil kendinizin ne yaptığı ile ilgilenin, kimseyi kınamayın ve yaptığınız her işte helali haramı gözetin” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Özbuğday, MÜSİAD Konya 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz’a günün anısına hediye takdim etti.
Kaynak: İHA