Genç İzikad Ödülü, Sahibini Buldu

Üniversitede öğrenim gören ve yeni mezun olmuş kız öğrencileri iş yaşamına hazırlamak amacıyla İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) tarafından kurulan Genç İZİKAD Proje Yarışması sonuçlandı.

Genç İzikad Ödülü, Sahibini Buldu
Jüri tarafından birinci seçilen Nehir Öksüm, Malta’da dil eğitimi alma fırsatı yakaladı.
İZİKAD’ın kız öğrencileri ve yeni mezunları iş hayatına hazırlamak amacıyla kurduğu Genç İZİKAD Komitesi, ikinci dönem mezunlarını verdi. Yönetici olma veya kendi işini kurma hedefi olan, kendine güvenen genç bayanlara mentorlar/koçlar eşliğinde girişimcilik eğitimi vererek onları geleceğe hazırlayan Genç İZİKAD Komitesi, eğitim programı sonunda bir de Proje Yarışması düzenledi.

BASİFED Başkanı Levent Akgerman, Prof. Dr. Meltem Onay, Gazeteci Banu Şen, İzmir İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz, İZİKAD Başkanı Candan Çilingiroğlu, Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Uzmanı Uğur Zat’ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada değerlendirilen eserler arasından Genç İZİKAD İkinci Dönem öğrencisi Nehir ÖKSÜM, “Part-i Hayal Tasarım ve Organizasyon Projesi” ile birinci oldu. Projesini hayata geçirmeyi çok istediğini belirterek, “Yurtdışında dil eğitimi alacağım için çok mutluyum. Projemi hayata geçirmek en büyük hayalim” dedi.

GENÇLERE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
Ödül törenin konuşan Genç İZİKAD Komite Başkanı Meral Kantarcıoğlu, “Genç İZİKAD olarak 2 yıldır halihazırda okuyan ve yeni mezun olmuş, 18-28 yaş arası gelecek vaat eden kız öğrencilere yönelik girişimci eğitim programları düzenliyoruz. Bu eğitim kızlarımızın okullarında aldıkları teorik bilgileri iş hayatına uygulayabilmesi, alanında uzman olan profesyonellerin tecrübelerinin aktarılması ve rekabetin son derece yüksek olduğu iş dünyası hakkındaki farkındalıklarının arttırılmasına yönelik. Eğitimler sonucunda başarılı projeler ortaya çıktı. Verilen eğitimin ne kadar faydalı olduğunu görmüş olduk” diye konuştu.

“AZİM VE CESARETİNİZİ KAYBETMEYİN”
İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, şöyle konuştu: “Katılan projelerin hepsi birbirinden güzeldi. Yarışmayı kazansın kazanmasın hepsi hayata geçirilebilecek projeler. Karşılaşabileceğiniz zorluklarda hep yanınızda olduğumuzu ve elimizden gelen desteği size vereceğimize inanın. Yeter ki azim ve cesaretinizi kaybetmeyin. Bizim sloganımız ‘İş’te kadın, güçlü kadın’, bu sözü hiç unutmayın.”
Kaynak: İHA