Tarihi Kalfat Camisi Restore Edildi

Orta ilçesindeki tarihi Kalfat Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edildi.

Doğancızade Hacı Derviş tarafından 1275'te Kalfat köyünde yaptırılan mescidin 1912'de yıkılmasının ardından inşa edilen camide, geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.
Vakıflar Ankara Bölge Müdürü Aslan Yıldız, açılış töreninde yaptığı konuşmada, köklü bir ibadethaneyi yeniden hizmete açmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Bu yapının çok önemli olduğunu belirten Yıldız, "Burası yaklaşık 740 yıldır İslam yolunda ibadethane olarak hizmet vermiştir. Böyle kutsal bir yerin restore çalışmaları bize nasip olduğu için çok mutluyuz" dedi.

Yıldız, caminin uzun yıllar daha hizmet etmesi temennisinde bulunarak, "Böyle ibadethanelerin sonsuza kadar İslam alemine hizmet etmesini niyaz ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından caminin açılışı yapıldı.
Törene TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Çankırı Vali Yardımcısı Şeref Nur Oktay, Vakıflar Bölge Müdürü Aslan Yıldız, Orta Kaymakamı Zafer Yiğit, Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay, Yaylakent Belde Belediye Başkanı Kadir Dede ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA