Kaçak Maymun Tüfekle Vurularak Yakalandı

Balıkesir'de, 4 gün önce ormana kaçan maymun, Susurluk Belediyesi ekibince uyuşturucu iğneyle vurularak yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Susurluk ilçesindeki bir termal tesisten 4 gün önce kaçan maymun, yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Kepsut ilçesi Dereli Mahallesi'ne kadar geldi.
Dereli yakınındaki ormanlık alanda ağaçlarda gezen maymunu gören vatandaşlar, muz, armut ve elma gibi meyveler verip onu yakalamaya çalışsa da başarılı olamadı.
Geceyi, ağaçlarda ve bazı evlerin çatılarında geçiren maymun, sabah mahalle sakinlerinin verdiği armut, muz, mısır ve domates gibi ürünlerle beslendi ancak yine yakalanamadı. Tasmasına dokunulduğunda saldırganlaşan ve 18 aylık olduğu öğrenilen maymun için sahibi, Susurluk Belediyesinden destek istedi.
Bunun üzerine belediye ekibi, uyuşturucu iğne atan bir tüfek ve tabancayla Dereli'ye geldi. Ekip ile yakalamayı izlemek için toplanan vatandaşları görünce iyice korkan maymun, bir evin çatısı ile ağaç arasında adeta mekik dokudu.
Ekibin yaklaşık bir saatlik çalışmasının ardından tüfek ve tabancayla atılan uyuşturucu iğnelerden 3'ünün isabet ettiği maymun, kendinden geçmeye başlayınca yakalandı. Sahibinin gönderdiği kafese konulan maymun, ağaçtan ağaca geldiği yolu bir pikabın arkasında gitti.
Kaynak: AA