Tire'de 'Satış' Tartışmaları

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Özel İdare mallarının paylaşımıyla ilgili, "(İzmir'in mallarını ham yaptırmayacağız) diyen Sayın Kocaoğlu, Tire'de köylünün mallarının ham yapılmasına göz yummaktadır" dedi.

Delican, yaptığı açıklamada, Özel İdare mallarının hazineye devrinde CHP'nin "bir kaşık suda fırtına kopardığını", "İzmir'in mallarını ham yaptırmam" diyen Kocaoğlu'nun Tire'de kendi partisinden seçilmiş belediye başkanı ile köylünün mallarının "ham yapılmasına" göz yumduğunu belirtti.

Delican, açıklamada şunları kaydetti:
"Köy tüzel kişiliği olarak dededen kalan ve çoğu köylüler tarafından bağışlanan bu araziler o köylerde yaşamını devam ettiren köylünün işlediği, tarım yaptığı ve gelir elde ettiği yerlerdir. Köylünün gelir kapısı olan bu alanlara bırakın hizmeti, bir çivi bile çakılmadığı halde borçlarını kapatma kapısı olarak görerek satmaya çalışmaktadırlar. (Satılan bir kuruşluk mal yok) denmiş ancak bu sözler söylendiği sırada Tire'de yayımlanan yerel gazeteler belediye tarafından verilen satış ilanları ile doludur. Bu ne yaman çelişkidir? 'Bir kuruşluk satış yok' denilen yerde, tek parselde bir buçuk trilyonluk yapılan satış ilanı, hangi akılla hangi mantıkla ve hangi matematikle açıklanabilir?
Dün Tire'de köylünün sütünü alarak destek olan Kocaoğlu, bugün köylünün arazisini elinden alarak ahlarını almamalıdır. (İzmir'in mallarını ham yaptırmayacağız) diyen Sayın Kocaoğlu, Tire'de köylünün mallarının ham yapılmasına göz yummaktadır."
-Satıştan vazgeçildi
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise Tire Belediyesi tarafından belediyeye ait arazilerin üzerindeki ağaçların satışının, köylülere ait arazilerin satıldığı gibi gösterildiğini savundu.
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'i ziyaret eden Engin, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Tire Belediyemiz, borçlarını ödeyebilmek için bazı köylerdeki arazilerinin üzerinde bulunan meyve ağaçlarını yine köylülerimize sembolik bedellerle satmak için bir çalışma yürütmüştür. Yani belediye başkanımız bu arazileri satışa çıkarmamış, oğluna, damadına peşkeş çekmemiş, kızına yazlık yapmak için tanığı iş adamlarıyla kirli ortaklıkların içine girmemiştir.
Büyükşehir belediye başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu ve Tire Belediye başkanımız Sayın Tayfur Çiçek ile konuyu etraflıca görüştük. Köylüyü zora sokacak bir satış olmamasına rağmen bu satışlardan vazgeçme kararı alındı. Yani Tire Belediyemiz bu ağaçların satışından vazgeçtiği gibi, satışı söz konusu olan malları da büyükşehir belediyemizin yaptığı çalışmalar model alınarak köylümüzün kuracağı kooperatiflere devretme kararı aldı."
-"Yanlış hesap Bağdat'tan döndü"
CHP İzmir İl Başkanı Engin'in satıştan vazgeçildiği yönündeki açıklamalarını değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, günlerdir gerek Tire gerekse İzmir Büyükşehir belediyelerini yanlıştan dönmeleri konusunda uyardıklarını, yapılan çağrının olumlu yanıt bularak satışın iptal edildiğini dile getirdi.
Delican, "Yanlış hesap Bağdat'tan döndü. Yaptığımız uyarılarla bu yanlıştan dönülmesi İzmir adına kazanılmış bir sınavdır" dedi.

Kaynak: AA