Kars'tan Günde 2 Bin Kurbanlık Sevkiyatı

Türkiye'nin büyükbaş hayvan varlığı bakımından ilk 5 ili arasında yer alan Kars'ta, Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala diğer kentlere günlük ortalama 2 bin büyük ve küçükbaş hayvan sevkiyatı yapılıyor.

Sabahın erken saatlerinde Vali Hüseyin Atak Bulvarı'ndaki kurbanlık pazarına gelen alıcılar ile kurbanlık sahipleri arasında kıyasıya pazarlık yaşanıyor.
Şehir dışından gelen çok sayıda alıcı da fiyatta anlaştıkları kurbanlıkları tırlara yükleyerek yola koyuluyor.
Alıcılar ile kurbanlık sahipleri arasında geçen pazarlık da renkli görüntülere sahne oluyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars'ın hayvancılık konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, Kurban Bayramı öncesinde yaşanan yoğunluğun kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Bu yıl çok sayıda şehre kurbanlık sevki gerçekleştirdiklerini ve bu sevkin bayrama kadar devam edeceğini ifade eden Düzgün, "Kars, 80 ile besilik, kasaplık hayvan gönderen bir il konumunda. Her yıl hayvan sevk oranı yüzde 30 civarında artış gösteriyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala 80 ile günlük ortalama 2 bin büyük ve küçükbaş kurbanlık sevkiyatı yapıyoruz. Yetiştiricilerimiz hayvan sağlık zabıtası kanununa aykırı davranmamalı" dedi.

Kars Ticaret Borsası Meclis Başkanı Muhlis Acay da kurbanlık satışının iyi olduğunu belirterek, yeteri kadar hayvanın bulunduğunu söyledi.

Piyasanın da iyi olduğuna vurgu yapan Acay, "İthalin gelmemesini söylüyorum çünkü yeteri kadar hayvanımız var. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlere sevkiyatlarımız sürüyor" dedi.

Kaynak: AA