Engin Açıklaması

Tire Belediyesi tarafından köylülere ait arazilerin satılacağını iddia ederek açıklamalarda bulunan AK Parti’lilere, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’den “Bu konuda en son konuşacak kişiler AKP’li yöneticilerdir” sözleriyle yanıt geldi.

Engin Açıklaması
Engin yaptığı açıklamada, Tire’de hiçbir satışın olmayacağını, malların köylülere ait kooperatiflere devredileceğini de belirtti.


CHP’li Tire belediyesi tarafından belediyeye ait olan arazilerin üzerindeki ağaçların satışı konusunun, Tire’de köylülere ait araziler satılıyormuş gibi lanse edildiğini belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, tartışmalara son noktayı koydu. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’i makamında ziyaret eden Engin, satışlar hakkında yaptığı açıklamalarla CHP’yi eleştiren AK Parti’lilere de “İzmir’de satmadık mal bırakmadınız, bu konuda konuşacak en son kişiler bile değilsiniz” diyerek cevap verdi. Engin açıklamasında şunları kaydetti:
''Kamuoyunda son birkaç gündür yapılan yanlış haberler ve AKP’lilerin bilerek konuyu yanlış lanse etmeleri üzerine, sanki Tire’de köylerdeki araziler satılıyormuşçasına bir hava oluşturulmaya çalışıldı. Üstelik bunun başrolünü de, İzmir’de satılmadık yeşil alan bırakmayan, İl özel idare mallarını rahatça İzmir’den kaçırıp satabilmek için hazineye devreden AKP üstlenmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu ve Tire Belediye Başkanımız Sayın Tayfur Çiçek ile konuyu etraflıca görüştük. Köylüyü zora sokacak bir satış olmamasına rağmen bu satışlardan vazgeçme kararı alındı. Yani Tire belediyemiz bu ağaçların satışından vazgeçtiği gibi, satışı söz konusu olan malları da, Büyükşehir belediyemizin yaptığı çalışmalar model alınarak köylümüzün kuracağı kooperatiflere devretme kararı aldı. Tire Belediyemiz'e ve CHP’yi bu konuda eleştiren AKP’liler şimdi eğer samimiyseler, kendi partilerine ait olan Ödemiş Belediyesi'nin yaptığı satışları durdursun. Karnımız boş lafa tok. Şimdi AKP İl Başkanı ve yöneticileri Ödemiş belediyesinin sattığı ve satmak üzere olduğu malların satışını durdursunlar. Şimdi İzmir’de herkes bu kararı bekleyecek, AKP’liler gürültüye, karambole getirerek, içi boş açıklamalarla Tire’yi nasıl gündeme taşıdıysalar, Ödemiş Belediyesi'nin satışlarını da gündeme getirip ne kadar dürüst olup olmadıklarını göstersinler.''
Kaynak: İHA