Boykoop'un Borcu Yüzünden Otobüsleri Terminale Sokulmayacağı Açıklanan Yazıhaneciler Ayaklandı

Bursa'da, şehirlerarası otobüs terminalindeki yazıhaneciler, BURULAŞ’ın Boy-Koop’tan tahsil edemediği 116 bin lirayı kendilerinden istemesine tepki gösterdi.

Boykoop'un Borcu Yüzünden Otobüsleri Terminale Sokulmayacağı Açıklanan Yazıhaneciler Ayaklandı
Otobüslerinin terminale alınmayacağı kararına tepki gösteren 11 yazıhanenin sahipleri, “Bizi belediyeye olan kira borcumuzu ödüyoruz. Bize ait olmayan bir borcu bizden tahsil etmek istiyorlar” dedi.


Şehirlerarası otobüs terminalindeki 11 yazıhane işletmecisi, BURULAŞ’ın Boy-Koop’tan tahsil edemediği 116 bin lirayı kendilerinden istediğini ileri sürdü. Terminal içinde basın mensuplarına açıklama yapan yazıhane işletmecileri, telefonla arayan BURULAŞ yetkililerinin, otobüslerinin terminale almayacağını söylediğini kaydetti.

Yazıhaneciler, böyle bir şey olması halinde yüzlerce yolcu ve onlarca çalışanın mağdur edileceğini söyledi

Yazıhaneciler adına konuşan 6 nolu yazıhane sahibi Halil Güleç, “Terminal şube müdürü, telefonla buradaki 11 yazıhaneciyi arayarak, bugün saat 13.00 itibariyle terminale otobüslerimizi sokmayacaklarını söyledi.

Biz de ‘Bu parayı neden bizden istiyorsunuz? Bizim size borcumuz yok, kiramızı gününde yatırıyoruz’ dedik. ‘Sizin eski kooperatifiniz olan Boy-Koop’un terminale olan borcundan dolayı 116 lira yatırmak zorundasınız’ dediler. Resmi yazı istediğimizde ise veremeyeceklerini belirterek, bizi terminale sokmayacaklarını söylediler. Burası dağ başı mı? Her isteyen kendi kafasına göre otobüsü sokmazsa, burada 11 yazıhanede 100 firma mağdur olur. Eğer dediklerini yaparlarca yüzlerce yolcu ve otobüs firması mağdur olacak. Telefonla bunu söylemeleri akla, mantığa ve ticaret kanuna uygun değil. Eğer bugün otobüslerimizi sokmazlarsa, her türlü maddi manevi davayı açıp hakkımızı arayacağız. Boy-Koop’un belediyeye borcu varmış. Biz Boy-Koop değiliz, biz üçüncü tüzel kişiyiz. Eğer belediyenin Boy-Koop’tan alacağı varsa, onlarla irtibata geçerek gereğini yapsın. Bunun bizimle ne alakası var? 11 yazıhaneden 1 milyon 800 bin liraya yakın para istiyorlar. Biz yazıhanecilerin belediyeye bir tek kira borcu olur, bunu da herkes öder” dedi.

Açıklamanın ardından yazıhaneciler, terminal girişine giderek araçların içeri alınıp alınmadığını kontrol etti. Herhangi engellemenin olmaması üzerine işletmeciler dağıldı.
Kaynak: İHA