Sağlık Çalışanlarına Saldırı İddiası

Ordu Sağlık İl Müdürlüğü tarafından, Gülyalı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda görev yapan 112 acil sağlık ekibinin bir çağrı üzerine gittikleri vaka sırasında fiziki ve sözlü saldırıya uğradıkları bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, sağlık ekibine saldırıda bulunan kişinin hem insanlık hem toplum suçu işlediği belirtildi.
Saldırının şiddetle kınandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bir çağrı üzerine Gülyalı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda görev yapan 112 acil sağlık ekibi gittikleri Turnasuyu mevkisinde görevleri başında, alkollü olan hasta yakını tarafından fiziki ve sözlü saldırıya uğramışlardır. Saldırgan, büyük özveri ve gayretle görev yapan kendi sağlığımızı ve en değerli varlıklarımız olan yakınlarımızı emanet ettiğimiz 112 acil sağlık hizmetleri ekibine saldırıda bulunarak hem insanlık hem de toplum suçu işlemiştir. Bu kişi sadece ekibimizin canına kast etmemiş aynı zamanda sırada müdahale bekleyen diğer acil hastalarımızın da hayatını riske atmıştır. Şifa bekleyen insanımıza sağlık hizmeti sunarken yapılan bu sözel ve fiziksel şiddeti kınıyor, Gülyalı 112 acil sağlık ekibine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Yaşadığımız bu üzücü olayla ilgili olarak ilgili birimlerce gerekli yasal işlemler başlatılmış olup, kurum olarak konunun takipçisi olacağımızı bildirir, bu gibi üzücü olayların bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz."
Kaynak: AA