Karatay’da Nalıncı Kardeşler Camisi'nin Temeli Atıldı

Konya’nın merkez Karatay ilçesinde hayırseverler tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan Nalıncı Kardeşler Camisi’nin temeli dualarla atıldı.

Karatay’da Nalıncı Kardeşler Camisi'nin Temeli Atıldı

Karatay İlçe Müftülüğü’nce İstiklal Mahallesi’nde düzenlenen törene, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende, Nalıncı Kardeşler Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Özoğlu'nun konuşmasının ardından söz alan Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, temeli atılan caminin el birliği ve gönül birliğiyle 2 yıl gibi bir süre içerisinde tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar da, camilerin içerisinin doldurulması için çaba ve gayret gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Ali Akpınar, Konya'nın 3 binin üzerinde cami sayısıyla İstanbul'dan sonra en fazla camiye sahip olan bir şehir olduğunu sözlerine ekledi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, kamu kurum ve kuruluşların yanında olarak ellerinden gelen kolaylığı ve desteği sağladıklarını söyledi.

İstiklal Mahallesi’ne yapılan belediye yatırımlarından bahseden Hançerli, Nalıncı Kardeşler Camisi'nin yapımı tamamlandıktan sonra çevre düzenlemesinin Karatay Belediyesi’nce yapılacağının müjdesini vererek emeği geçen hayırseverlere teşekkür etti.

Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş da, yapılan çalışmalarla amaçlarının insanların ideal insan olmalarını sağlamak olduğunu ifade ederek, bu konuda çaba sarf ettiklerini söyledi.

Altıntaş, tüm güzelliklerin bu cami temeli ile yükseleceğine inandığını belirterek Nalıncı Kardeşler Camisi'nin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Nalıncı Kardeşler Camisi'nin temeli törene katılan protokol mensupları tarafından okunan dualarla atıldı.
Kaynak: İHA