Anzer Balının Rakibi Yahyalı Balı

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçe merkez mahallelerinden Çiğilli, 100.yıl ve İsmet mahallesi muhtarlarının ortaklaşa açtıkları muhtarlık ofisini ziyaret ederek, ofiste kullanmaları için iki adet bilgisayar hediye etti.


Ziyarette konuşan Esat Öztürk, üç mahalle muhtarının bir araya gelerek kurduğu ofisten dolayı çok mutlu olduğunu, bu örnek davranıştan dolayı kendilerini tebrik ettiğini belirtti.

Belediye olarak muhtarlara her zaman destek olduklarını, bunun da sürekli olarak devam edeceğini ifade eden Esat Öztürk, İl merkezlerinde muhtarların modern ofislerde vatandaşa hizmet verdiklerini, benzer ofislerinde Yahyalı' da kurulmaya başlanmasının, ilçe adına sevindirici olduğunu belirtti.

100.yıl Mahallesi muhtarı Fahrettin Uncu ve Çiğilli Mahallesi Muhtarı Osman Karabacak ofislerini ziyaret ederek bilgisayar hediye eden Başkan Öztürk' e teşekkürlerini sunarak, ilçede üretimi yapılan Yahyalı balı hediye etti. 100.yıl Mahallesi Muhtarı Fahrettin Uncu hediye ettikleri bal hakkında bilgiler vererek şunları söyledi:
"İlçemizde bal üretim kapasitesi oldukça yüksek. İlçemizin zengin florasından dolayı balımız da son derece kaliteli. Türkiye'nin dört bir yanına balımızı gönderiyoruz. İnsanlar bal isterken Yahyalı Balı diye istiyor. Bu da balımızın marka haline geldiğini ispatlıyor. Yahyalı Balı en az Anzer Balı kadar kaliteliye sahip. Artık balımız ilçemizin önemli bir ekonomik değeri. Balımızın artık ilçemizin tanıtımlarında yer almasını istiyoruz." dedi.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk 'te Yahyalı balının tanıtımını çok özel bir çalışmayla yapacakları sözünü vererek ziyaretini tamamladı.
Kaynak: İHA