21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali

21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen "Herkül" operasıyla sona erdi.

Serik ilçesi sınırlarındaki 2 bin yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu'nda sahnelenen George Frideric Handel'in "Herkül" operasında, kıskançlık duygusu işlendi.
Orijinal dili İngilizce sahnelenen iki perdelik eserde Alaaddin Ataseven "Herkül", Ebru Kaptan "Dejanire", Aslı Ayan "Lole", Devrim Demirel "Hylluse", Medine Tuganova "Lichas" ve Toygarhan Atuner "Jupiter" rolleriyle sahne aldı. Solist sanatçılara, Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestra ve korosu eşlik etti.
Barok dönemin önde gelen sahne eserlerini izleyiciye tanıtan Mehmet Ergüven'in rejisini üstlendiği eserde, orkestra ve koroyu uzmanlık alanı Barok eserler olan şef Wolfgang Riedelbauch yönetti. Handel'in "Aida"sı olarak da nitelendirilen eserin dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.
21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 30 Ağustos'ta İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen "Aida" operasıyla başlamıştı.
Kaynak: AA