103'lük Dedenin 'Atv' Merakı

Ordu'da 103 yaşındaki Mehmet Yılmaz, yaşının ilerlemesine rağmen uzun yıllardan bu yana ATV olarak bilinen arazi motoruna biniyor.

Gölköy ilçesine bağlı Hassadüzü Mahallesi'ndeki evinde yalnız yaşayan Mehmet Yılmaz, gün içerisinde gitmek istediği yerlere ATV ile ulaşıyor. Bir süre öncesine kadar bisiklet meraklısı olan ancak bisikletten düştükten sonra kolunu kıran Yılmaz, bisiklete binmekten vazgeçerek daha güvenli gördüğü ATV'yi tercih etmeye başladı.

Arazi motorunu kullanırken gençlere adeta taş çıkartan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ATV motorunu kullanmayı çok sevdiğini söyledi.

Uzun yıllardan bu yana motorlu araçlara meraklı olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Aklım erdi ereli hep bu tür araçları kullanmayı istemişimdir. Bu nedenle yarım asırdan bu yana bisiklete bindim ancak bisikletten düşüp kolumu kırınca bisikletten vazgeçtim. Daha sonra bisikletsiz yapamayacağımı anlayarak daha güvenli gördüğüm ATV'yi aldım. Ondan çok memnunum. Beni istediğim her yere götürüyor. Kızlarımın yanına bu motorla gidiyorum. Bununla kaza falan yapmadım. Hız yapmadığım için bir aksilik olmadı. Ömrüm olduğu sürece ATV'dan vazgeçmeyi düşünmüyorum. Çünkü onu çok sevdim."
Aracı kullanırken en çok "ağrıyan bacaklarının" dinlendiğini söyleyen Yılmaz, "Yakıtı da çok az. Bazen arıza yaptığında üzülüyorum ama onu da hemen ustasına götürüp tamir ettiriyorum" dedi.

- Çevredekiler şaşırıyor
Öte yandan 103 yaşındaki Mehmet Yılmaz'ı ATV kullanırken gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
İlçe halkından Erol Aydoğdu, Mehmet Dede'ye hayran kaldıklarını belirterek, "Bizim dahi cesaret edemediğimizi o yapıyor. Onu her gördüğümüzde şaşırıyoruz. Mehmet Dede bu azmiyle herkese örnek oluyor. Kendisini kutluyoruz" diye konuştu.

Cemil Köybaşı da 103 yaşındaki bir insanın ATV kullanmasını hayretle karşıladıklarını anlatarak, "Biz onu her gördüğümüzde şaşırıyoruz. Aynı zamanda moral de buluyoruz. Çünkü o ilerlemiş yaşına rağmen neler yapabileceğini bizlere gösterdi. Bizlerin de onu örnek alması gerekiyor. Allah ona uzun ömür versin" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA