Cesur Muhtarlar Orman İşletmeden Takdir Belgesi

Havza'da orman yangınına erken müdahale edilmesine yardımcı olan iki mahalle muhtarına Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından takdir belgesi verildi.

Havza Orman İşletme Şefliğinde düzenlenen törende 02 Eylül 2014 tarihinde Çakıralan Orman İşletme Şefliği sorumluğunda bulunan Gidirli Mahallesi Ahmet Deresi mevkisinde bulunan karaçam ormanında çıkan yangında üstün cesaret ve gayret gösteren Yağcımahmut Mahallesi Muhtarı Şaban Bektaş ve Gidirli Mahallesi Muhtarı Mustafa Parlak'a Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Hasan Kemal Yayla tarafından takdir belgesi verildi.

Yayla, yaptığı konuşmada, Gidirli Mahallesi Ahmet Deresi mevkisinde bulunan karaçam ormanında çıkan yangında 1.5 hektar ormanlık alanın yandığını, fakat Gidirli ve Yağcımahmut mahallesi muhtar ve sakinlerinin yardımı ile yangının daha fazla büyümeden söndürüldüğünü belirtti.

Yayla, sözlerine şöyle devam etti:
"Muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizin üstün gayret, cesaret, başarıları ve ekiplerimizin yangın söndürme çalışmalarına duyarlı davranarak yardımcı olmaları sayesinde Gidirli Mahallesi Ahmet Deresi mevkisinde bulunan Karaçam ormanında çıkan yangın kısa sürede daha da büyümden söndürüldü. Kendi içme suyu tankerleri ve bireysel katkıları ile büyük bir fedakarlık ve cesaret örneği sergileyen her iki mahalle sakinlerimize teşekkür ediyor, mahalle sakinleri adına ve yapmış oldukları katkılardan ötürü her iki mahalle muhtarımıza takdir belgesi takdim ediyorum."
Bölgede ilk kez takdir belgesi verildiğini sözlerine ekleyen Yayla, Orman İşletme Müdürlüğü olarak her zaman Yağcımahmut ve Gidirli mahallelerinin yanında olacaklarını belirtti.

Gidirli Mahallesi Muhtarı Mustafa Parlak ise geçimlerini doğadan sağladıklarını belirterek, "Bizler doğaya sahip çıkmalıyız. Yangın gibi bir felakette duyarsız kalmamız söz konusu dahi olamazdı. Bizim için en büyük ödül yangının daha fazla zarar vermeden sönmesi idi. Bu belge bizi ayrıca onurlandırdı" dedi.

Kaynak: AA