Ak Parti Konya Milletvekili Yerlikaya, Kadınhanı'nda

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Kadınhanı'nda incelemelerde bulundu.

Kadınhanı ilçesine giden Yerlikaya, ilçeye bağlı Meydanlı köyü civarında termal suyun çıkarıldığı bölgeyi gezdi. Yerlikaya'ya, Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Nuri Ödük, AK Parti İl Teşkilatından Musa Arat ve AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Emekli de eşlik etti.
Konya merkez ile bazı ilçelerinde faaliyette olan kaplıcaların, kentin kaplıca turizmine önemli katkılar sağladığını ifade eden Yerlikaya, Kadınhanı'nda açılacak kaplıca tesislerinin de turizmin gelişmesi noktasında önemli getiriler sağlayacağını bildirdi.
Konya'nın konferans ve fuarlar merkezi olma yolunda son yıllarda önemli mesafeler kaydettiğini dile getiren Yerlikaya, "Konyamızdaki termal su kaynaklarını araştırıyoruz. Açılacak yeni kaplıca tesisleri, Konyamızın turizm alanındaki atılımlarına, özellikle de sağlık turizminin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Yerlikaya, ardından bitmek üzere olan Kadınhanı TOKİ evlerine gitti. Burada incelemelerde bulunan Yerlikaya, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yerlikaya, yeni yapılacak TOKİ evlerinin yerlerinin de tespit edildiğini söyledi.

Yeni TOKİ evleri için müracaatların alındığını ifade eden Yerlikaya, Kadınhanı'nın çehresini değiştirecek yeni etap TOKİ evlerinin yapımının kısa süre içinde başlayacağını bildirdi.
Ardından ilçe merkezinde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Kadınhanı Kültür Merkezi'ni gezen Yerlikaya, kısa süre içinde teslimatının yapılacağı merkezin ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: AA