'U-mutlu Gençler Projesi'

Sorgun Gençlik Grubu tarafından yürütülen ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından desteklenen işsizlik sorunlarının ele alındığı "U-Mutlu Gençler Projesi" tamamlandı.

Sorgun Gençlik Grubu Lideri Halil Uğuz, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ve bölgenin en önemli sorunlarından birisinin işsizlik olduğunu, bu proje ile işsizliğe çözüm yollarını, uluslararası platformlarda ele almaya çalıştıklarını söyledi.

Uğuz, proje kapsamında 16 kamu kurumu, 5 sivil toplum kuruluşunun, 8 atölye çalışması yaparak AB ülkelerinin ve Türkiye'nin ortak sorunu üzerine çözüm yolları bulmaya çalıştıklarını belirtti.

Proje sonucunda gençlik istihdamının daha geniş ve derin bir şekilde anlaşılmasının sağlandığını ifade eden Uğuz, şöyle devam etti:
"Gençlerin istihdam sorunlarını ve etkilerini yabancı konuklarımızla birlikte masaya yatırdık. İstihdam ve özellikle genç istihdam konuları üzerine çalışan organizasyonlarla birlikte atölye çalışmaları yaptık. Kamu kurum kuruluş, sivil toplum kuruluşlarımızla yaptığımız çalışma ziyaretleri sonucunda her ülke kendi ülkesiyle iş alanlarını, meslek kurumlarını karşılaştırmalar yaptı. Ortaklarımızla birlikte gençlere yeni istihdam yaratmada farklı kurumların çalışmalarını inceleyerek iyi uygulamaları gördük. İlçemize 9 farklı ülkeden gelen organizasyonlarla gençlik işsizliği konusunda ağlar oluşturduk."
Proje kapsamında Almanya, Hollanda, Hırvatistan, İspanya, Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Makedonya, Estonya'dan 35 gencin ilçeye geldiğini ifade eden Uğuz, şunları kaydetti:
"Bundan sonra da iletişimde kalıp farklı çalışmalar, projeler yapacağız. Projemizde yer alan katılımcıların ufkunun genişlediğini, imkanları kısıtlı bir ilçe olan Sorgun gençlerinin özgüvenlerinin geliştiğini düşünüyorum. 10 farklı ülkeden gençlerin bir araya gelerek bu farklılıkların onların büyük ülke Avrupa'da birlikte yaşayabilmek ve çalışabilmek için bir sorun teşkil etmeyeceğinin farkına varılmasını sağlandığına inanıyor, gençlerin birbirlerini daha iyi tanıdıklarını, yabancı düşmanlığı, ırkçılığın ve ön yargıların kırıldığını düşünüyorum. Ayrıca bundan sonraki süreçte Avrupa düzeyinde yapılan çalışmaları yerelimizde uygulanması için girişimlerde bulunacağız."
Kaynak: AA