Konya Büyükşehir Belediyesinden İlçelere Eğitim Desteği

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Konya merkez ve 31 ilçedeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitim yardımı başvurularını başlattı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı konuşmada, yaklaşık 600 bin öğrencisiyle bir eğitim şehri olan Konya'da eğitime desteklerini artırarak sürdürdüklerini söyledi.

Yeni Büyükşehir Yasası'nın ardından Konya merkezdeki okullarda okuyan öğrencilere verdikleri eğitim yardımını Konya'nın 31 ilçesine genişlettiklerini ifade eden Akyürek, 2004 yılından bu yana yaklaşık 52 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine eğitim yardımında bulunduklarını hatırlattı.
En önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğu bilinciyle eğitimi ve öğrencileri desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Akyürek, şunları kaydetti:
"Yeni eğitim-öğretim yılında eğitim yardımı alacak öğrencilerin başvurularını almaya başladık. Eğitim yardımından Konya genelinde ikamet eden şehit ve gazi çocukları, öksüz, yetim, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli, anne-babası resmen ayrı, TEOG sınavına göre Türkiye geneli yüzde 0,1'lik dilime giren öğrenciler yararlanacak."
Konya Büyükşehir Belediyesi'nden eğitim yardımı alacak öğrencilerden başvuru için; öğrenci belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, öğrenci ve veli nüfus cüzdanı fotokopisi ile durumlarını belirten diğer belgeler talep ediliyor. Başvurusunu internet üzerinden yapacak Karatay, Selçuklu, Meram ilçelerinde ikamet eden öğrenciler evraklarını KOMEK Alaaddin Kurs Merkezi'ne (Alaaddin Tramvay Durağı Karşısı), diğer ilçelerde ikamet eden öğrenciler ise okul müdürlüklerine verecek.
Kaynak: AA