İlgın Şeker Fabrikası'ndan Pancar Alım Kampanyası

Ilgın Şeker Fabrikası'nın 2014-2015 pancar alım kampanyası törenle başladı.

Ilgın Şeker Fabrikası Müdürü Burhanettin Ramazan Aytekin, Ilgın Şeker Fabrikası Meydan Tesisleri'nde düzenlenen törende, fabrikanın 4 il, 8 ilçe ve 139 köyde 8 bin 669 çiftçiyle, 1 milyon 80 bin ton pancar kotasıyla yeni kampanya dönemine çok hızlı bir şekilde başlayacağını söyledi.

Bu sene 32. alım kampanyasını başlattıklarını belirten Aytekin, ''Türkiye'deki 25 şeker fabrikasının içinden, en çok şeker üreten fabrika olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Fabrikamız bu yıl bölgemize sağlayacağı katma değer 400 milyon lira civarında olacaktır'' dedi.

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ise AK Parti iktidarından önce 500 kişi ile çalışacak fabrikaya siyasi kaygılar nedeniyle 2 bin 500 kişi alındığını, bunun da bir süre sonra fabrikayı çalışamaz hale getirdiğini belirtti.

Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesine değinen Yerlikaya, şunları kaydetti:
"Avrupa'da rehine kurtarma operasyonlarında müdahale sırasında birçok vatandaşlarını kaybediyorlar ve başarısızlığa uğradılar. Biz bunun aksine sabırla, azimle, dirayetli bir şekilde diplomasiyi yürütmek suretiyle, bu 46 kişiyi burnu bile kanamadan Türkiye'ye getirdik. Nitekim Alman ve İngiliz vatandaşlarını IŞİD terör örgütü öldürdü. Bu konu Türk diplomasisinin, Türk hükümetinin bir başarısıdır."
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen açılışta, ilk pancarı getiren 3 çiftçiye yarım altın hediye edildi.
32. sezon açılışına, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Garnizon Komutanı Hüsnü Duran, Belediye Başkanı İbrahim Oral, Akşehir Ilgın Pancar Ekicileri Kopaaratif Başkanı Yusuf Yazır, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, fabrika işçileri ve pancar üreticileri katıldı.

Kaynak: AA