Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç Açıklaması

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda yarışacak 12 film belirlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 10-18 Ekim tarihlerinde düzenlenecek festivalle ilgili yapılan açıklamada, Türk sinemasının öncü yönetmenlerinin ve genç temsilcilerinin gelenekten geleceğe bir köprü oluşturan filmlerinin bir arada yer alacağı belirtildi.
Açıklamada, 2011'de konan prömiyer yapma şartının kaldırılması üzerine festivale 57 uzun metrajlı filmle başvuruda bulunulduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi:
"Alin Taşçıyan, Atalay Taşdiken, Serkan Çakarer ve Sevin Okyay'dan oluşan jüri tarafından yapılan ön eleme sonucu 12 film yarışmaya seçildi. Çağdaş Türkiye sinemasının çeşitliliğini yansıtan seçkide bulunan filmler, 14 dalda Altın Portakal'ın yanı sıra SİYAD, Film-Yön ve İzleyici ödülleri için de yarışacak. Bu filmlerden beş tanesi En İyi İlk Film Ödülü'nün de adayları.
Yarışma seçkisinde bu yıl ülkemizi uluslararası alanda büyük başarılarla temsil etmiş filmlerin Türkiye prömiyerleriyle ilk kez izleyici karşısına çıkacak olan heyecan verici yeni yapımların dünya prömiyerleri yapılacak. Öte yandan, ulusal yarışmalarda daha önce ödüller kazanmış iddialı yapımlar da Altın Portakal kazanma şansından mahrum edilmedi."
Seçim sonucunda Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda yarışacak filmlerin ve yönetmenlerinin ismi şöyle:
Balık-Derviş Zaim, Çekmeköy Underground-Ayşim Türkmen Keskin, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku-Çiğdem Vitrinel, Guruldayan Kalpler-Ömer Uğur, İtirazım Var-Onur Ünlü, İyi Biri-Ayhan Sonyürek, Klama Dayika Min / Annemin Şarkısı-Erol Mintaş, Kumun Tadı-Melisa Önel, Kuzu-Kutluğ Ataman, Neden Tarkovski Olamıyorum-Murat Düzgünoğlu, Oflu Hoca'yı Aramak-Osman Levent Soyarslan, Sivas-Kaan Müjdeci
Kaynak: AA