(özel Haber) 74 Bin Lira Bulunursa Yüz Nakli Olabilecek

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, vücudu yandığı için şimdiye kadar 35 defa ameliyat olan 11 yaşındaki çocuk için sevindirici haber Gaziantep’ten geldi.

Ancak aile, 74 bin liralık ameliyat parasını nasıl bulacağını kara kara düşünüyor.
Mustafakemalpaşa'nın Hamidiye Mahallesi’nde ikamet eden Kamalı ailesinin evinde 2004 yılında prizde takılı radyo yüzünden yangın çıktı. O esnada beşiğinde uyuyan minik Buse’nin vücudu çeşitli yerlerinden yandı. Buse Kamalı, 8 Ekim 2004’ten bu yana Türkiye’nin çeşitli illerinde 35 defa ameliyat geçirdi.

Mustafakemalpaşa Atatürk Ortaokulu ikinci sınıfa giden ve öğretmen olmak istediğini söyleyen Buse, geçen yıl getirdiği teşekkür belgesi ile çalışkanlığını göstermiş, ancak, “Ben de arkadaşlarım gibi koşmak, basketbol oynamak, ip atlamak, eğlenmek istiyorum” diyerek hem kendi ağlamış, hem annesi Akile Kamalı’yı gözyaşlarına boğmuştu.

Acılı baba İlhan Kamalı, Gaziantep’te özel bir hastanenin kızına yüz nakli yapabileceklerini bildirdiğini, ancak ameliyat için 74 bin lira istediğini söyledi.

Bu parayı nasıl bulacağını bilemediğini söyleyen Kamalı, “Kızım şimdiye kadar 35 ameliyat geçirdi. Şimdi Gaziantep’ten bir umut doğdu. Özel bir hastanedeki doktor, kızıma kendi dokusundan yüz yapabileceklerini söylüyor. Fakat ameliyat için 74 bin lira gerekiyor. İlaç paralarıyla masraf 100 bin lirayı bulur” dedi.

Kaynak: İHA