Kadışehri İlçesinde Eğitim Yatırımları Tamamlanıyor

Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde Haziran ayı içerisinde temelleri atılan Öğrenci Yurdu, Gençlik Merkezi ve İlkokul binaları Kasım ayı içerisinde tamamlanarak, hizmete sunulacak.

Kadışehri İlçesinde Eğitim Yatırımları Tamamlanıyor

Kaymakamlık tarafından hazırlanıp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kabul edilen 'Endişem Yok, Okumak İçin Işığım Var' adlı proje kapsamında ilçede yapımı öngörülen 200 öğrenci kapasiteli yurt inşaatının sonuna gelindi. Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, 3 milyon liralık harcama ile tamamlanan binanın Yozgat İl Özel İdaresi tarafından teslim alınıp, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edileceğini söyledi.

Yapımı tamamlanan Öğrenci Yurdu binasının tefrişinin yapılarak en kısa zamanda hizmete sunulacağını bildiren Kaymakam Doğan, “Kasım ayı başlarında çevre düzenlemesini de tamamlayarak hizmete sunmayı amaçladığımız Öğrenci Yurdu ile ilçemizde ikamet eden, ekonomik durumu kötü olan öğrencilerimiz daha sağlıklı ve donanımlı bir çalışma ortamına kavuşacaklardır. 100 erkek, 100 kız olmak üzere toplam 200 lise öğrencisine hizmet verecek yurt binasında öğrenci velilerinin kaygılarını giderecek her türlü çalışma da yapıldı” dedi.

Kadışehri ilçesi Vasfibey Mahallesi'nde Haziran ayı içerisinde bin 700 metrekare alan üzerine temeli atılan Gençlik Merkezi, Yozgat'ın ilçeleri içerisinde ilk müstakil Gençlik Merkezi olacak. Kaymakam Ali Doğan, 330 metre kapalı alanı bulunan tesisin Kasım ayı içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Merkezde, bilgisayar odası, kütüphane, etüt odası, kafe gibi ünitelerin bulunduğunu kaydeden Kaymakam Doğan, “Ayrıca tesisin bahçesinde iki kamelya, 11 piknik masası ve çocuklar için bir çocuk oyun alanı yer alıyor. Kaymakamlığımız ve Belediyemizin imkanlarıyla inşa edilen tesis İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kadışehri Genç Gelişim Derneği tarafından işletilecek” diye konuştu.

Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, Lütfullah Kayalar Mahallesi'ne yapı devam eden ilkokul binasında köylerden getirilecek öğrencilerin eğitim göreceğini söyledi.

Kaymakam Doğan,
Haziran ayı içerisinde temeli atılan, biri bodrum ve diğeri teras olmak üzere toplam 4 kattan oluşan İlkokul binasının da Kasım ayı içerisinde bitirilmesinin planlandığını bildirdi. Doğan, binanın teslim tarihinin eğitim dönemi içerisine denk gelmesi nedeniyle okulun eğitim sezonunun ikinci yarısında eğitime alınacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA