Şahin Mengü'den Beyaz Haber'e flaş açıklamalar

CHP'de kurultaya sayılı günler kala partinin önde gelen isimleri saflarını belli etmeye başladı.

Şahin Mengü'den Beyaz Haber'e flaş açıklamalar
CHP'de kurultay öncesi yarış kızıştı...Partinin önde gelen isimleri hangi adaya destek vereceğini tek tek açıklamaya başladı.

Beyaz Haber'e konuşan CHP eski Manisamilletvekili Şahin Mengü, genel başkanlık yarışında Muharrem İnce'ye destek vereceğini açıkladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Mengü,' Ancak projelerle söylemlerle sağdan veya değişik kesimlerden oy alabilirsiniz. Adam devşirerek alamazsınız' diye konuştu.

Mengü, kurultayda Muharrem İnce'ye neden destekleyeceğini ise şu sözlerle açıkladı:'İnsan olarak Muharrem İnce'yi destekliyorum. çünkü muharrem bey partiye iktidar hedefi koydu. İktidar olmak istiyorum başbakan olmak istiyorum dedi, Sayın Kılıçdaroğlu'da yüzde 26'ların hesabını yapıyor.'

Mengü, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kurultay öncesi CHP aleyhinde açıklama yapanları tasfiye edeceğim' sözlerine de tepki gösterdi.

Mnegü,'Bu nasıl bir demokratik anlayıştır bilemiyorum. Beni ve bütün partilileri bağlayan partinin tüzüğü ve programıdır. Ben partinin tüzüğüne bağlı kalmak şartıyla her türlü eleştiriyi yaparım. Biz böyle şeylerden yılmayız. Bizde biat kültürü yoktur. Biz kapı kolu değiliz. Biz beğenmediğimiz bir karar alınıyorsa eleştiririz. Bunun partiyi eleştirmekle alakası yoktur kişiyi eleştirmekle alakası vardır.'diye konuştu.

Kururtay öncesi seçimin ortada geçecigini açıkalayan Mengü,' Bana göre seçim ortada gibi gözüküyor. Bütün diğer o kendilerini Atatürkçü diye tarif eden milletvekili arkadaşları muharrem ince'ye destek verdiklerini biliyorum ben' dedi.