Mescid-i Nebevi hakkında korkunç iddia

İngiliz independent gazetesi Medine'de bulunan Mescid-i Nebevi'yi genişletme kapsamında Peygamber Efendimizin kabrinin yıkılabileceğini iddia etti.

Mescid-i Nebevi hakkında korkunç iddia
İndependent iddiasını Suudi bir akademisyenin hazırladığı 61 sayfalık plana dayandırıyor. plan Peygamber Efendimizin kabrinin çevresinde eşleriyle kızlarının yaşadığı ve Şiilerin kutsal saydığı odaların yıkılmasını öngörüyor.

independent, planda Peygamber Efendimizin naaşının da yakınlardaki El Baki mezarlığına isimsiz olarak defnedileceği kısmının yer aldığını da öne sürüyor.

İngiliz gazete Mescid-i Nebevi'de Peygamber Efendimiz ve ailesinin hayatını anlatan hat sanatının yok edilmesinin ve yeşil kubbenin de yıkılmasının istendiğini de iddia ediyor. Şii ve Sünnilerce kutsal sayılan bir yeri yok eden planın İslam dünyasında büyük tepkiye yol açacağı ve mezhep çatışmasını körükleyeceğine dikkat çekiliyor. Peygamber Efendimizin naaşının bulunduğu Mescid-i Nebevi özellikle Osmanlı döneminde genişletilmişti. Mekke'deki Mescid-i Haram'dan sonra Müslümanların en büyük ikinci kutsal mekanı olan Mescid-i Nebevi her yıl milyonlarca hacı tarafından ziyaret ediliyor. Mescid-i Nebevi'nin sorumluluğu ise Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ta bulunuyor. Gazetenin iddiasına ise Suudi yetkililerden şu ana kadar hiçbir tepki gelmedi.

DOĞRUYSA İSLAM DÜNYASININ TEPKİSİ MERAK EDİLİYOR
Gazetenin iddiası doğruysa Müslüman aleminin nasıl bir tepki vereceği de merak ediliyor. Mescid-i Nebevi'ye büyük önem veren Müslümanların bu duruma karşı çıkması bekleniyor. Mescid-i Nebevi dünyanın her yerinden hacca ve umreye giden Müslümanlar tarafından ziyaret ediliyor.