4. Keban Su ve Alabalık Festivali'ne Doğru

Keban'da 4'üncüsü düzenlenecek Keban Su ve Alabalık Festivali'nin hazırlıkları sürüyor.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4. Keban Su ve Alabalık Festivali'nin 7-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Keban Belediyesi ve Keban Kültür Turizm Tanıtma Dayanışma ve Folklor Derneğinin organize ettiği festvalle Keban'ı tanıtmayı amaçladıklarını bildiren Atlı, etkinliklerin 7 Eylül saat 15.00'de açılış konuşmalarıyla başlayacağını kaydetti.

Atlı, Keban Stadı'nda devam edecek program kapsamında yöresel yemek yarışması, uzak doğu sporları ve halk oyunları gösterileri yapılacağını belirterek, "İlk günkü etkinlikler, saat 19.30'daki Aslı Kökçe ve Volkan Köksal konserinin ardından sona erecek. Festivalimizin ikinci gününde etkinlikler Koruluk Mesireliği'nde başlayacak ve ilerleyen saatlerde yüzme, zıpkınla balık avlama, oltayla balık avlama gibi yarışmalarımız olacak. Etkinlikler, şiir dinletisi, Latif Gök ve Maral konseri ve ardından havai fişek gösterisiyle son bulacak" diye konuştu.

Başkan Atlı, festivale katılacaklar için ücretsiz servis hizmeti vereceklerini belirtti.

Festivale katılımın yoğun olmasını beklediklerini dile getiren Atlı, "Festival kapsamında, yeşil doğası, Fırat Nehri, Çırçır Şalelesi, Keban Baraj Gölü ve çeşitli tarihi eserlerin bulunduğu, üç tarafı sularla çevrili ilçemize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA