4. Bodrum Türk Filmleri Haftası Basın Toplantısı İstanbul'da Yapıldı

Bu yıl 4'üncü kez düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası'nın basın toplantısı İstanbul'da yapıldı.

4. Bodrum Türk Filmleri Haftası Basın Toplantısı İstanbul'da Yapıldı

Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, Cinemarin ve Magazin Gazetecileri Derneği desteğiyle 22-27 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek 4. Bodrum Türk Filmleri Haftası, İstanbul Taksim Rixos Oteli'nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkan Vekili Selçuk Yavuzkanat, Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı ve Cinemarin'in işletme sahibi Cenk Sezgin, Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Sinan Tosun yanı sıra Dginex Ceo'su Serge Plasch, Oyuncu Alper Kul, Yönetmen Murat Şeker, Warner Bross yetkilisi Redo Farah, Cine Film yetkilisi Haluk Kaplanoğlu, Avşar Film yetkilisi Gizem Alp ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı Cenk Sezgin, "Bodrum Türk Filmleri Haftası, bundan dört yıl evvel değerli Başkanımız, Mehmet Kocadon'un bir ortamdaki konuşmasında filizlenen ve bugün sektördeki büyük boşluğu dolduran ve örnek olan bir organizasyon olarak karşımızda duruyor. Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda sadece yerli filmleri tanıtmayı değil, salon bulmakta sıkıntı çeken yerli filmlerimize ışık tutmaya çalışan aynı zamanda sinema salonu sahiplerinin problemlerini sektörün gelişmesi ve sağlıklı büyümesi konusunda aşılması gereken engelleri aşması konusunda neler yapabileceğimizi, kendi aramızda bilgi paylaşımları yapabileceğimiz ve herkesin bir araya gelebileceği bir yuvarlak masa toplantısı şeklinde buluşma yaptığımız noktaya kadar getirdik. Bodrum Türk Filmleri Haftası'na katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Türk Sinemasının 100. yılının pastasını Bodrum'da keseceğimizi de duyurmak istiyorum." diye konuştu.

Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Sinan Tosun, Magazin Gazetecileri Derneği olarak böylesine önemli bir etkinliğin içerisinde olmaktan son derece gurur ve onur duyduklarını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Kocadon: "Bodrum'da halkla Türk Sinemasını buluşturuyoruz"
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "Hepinize Bodrum'un sıcak ve güzel eylül ayından merhaba getirdim, hoş geldiniz." diyerek başladığı konuşmasında ise şunları söyledi "Cenk kardeşimizle birlikte, ilk yılından beri destek olduğumuz Bodrum Türk Filmleri Haftası'nın bu yıl dördüncü yılına girdik. Bu etkinliğin amacı kesinlikle bir yarışma değil, biz mümkün olduğu kadar halkla Türk Sinemasını buluşturmayı hedefliyoruz ve özellikle Türk Sinemasının 100. yılına gelmesi de bu etkinliği bizim için daha da anlamlı bir hale getirdi. Baktığımızda Bodrum'un gerçekten Türkiye'nin dünyaya açılan medeni kapısı olduğunu hepimiz biliyoruz. Sanat ve kültüre ne kadar yardımcı olarak destek verdiğimizi bu yaz yapılan festivallerde yaşadık; gerek Uluslararası Bodrum Bale Festivalimiz ile gerekse de klasik müzik festivali ile... Bodrum, kendisiyle barışık ve özellikle sanat ve sanatçıyı da olağanüstü destekleyen bir bölgedir. Çocukluğunda Türk Sinemasını, duvarına asılan beyaz perdelerinde izleyenler var. Bunlardan bir tanesi de benim"dedi.

"Sanat ve sanatçılar, bizim hayat damarlarımız"
Başkan Kocadon konuşmasının devamında; "Murat Kardeşim Bodrum Kalesi'nin güzelliğinden bahsedince ben de sizlerle bir şey paylaşmak istedim: Bu sene Kuzey Hendeğimizde yenileme yaptık. Çok daha güzel bir sahneyle, çok daha güzel koltuklarla bu filmlere sizleri bekliyoruz. Bodrum, biliyorsunuz; hepinizin bildiği, tanıdığı ve özellikle Anadolu halkının bizlere çok destek verdiği bir yerdir. Anadolu halkı Bodrum'u çok seviyor ve bize büyük destek veriyor. Eğer bu Türk Filmleri Haftası ile bu Anadolu halkını Bodrum'a biraz daha çekebilirsek, Türk Sinemasını halkla buluşturmanın yanında Bodrum'un turizmine de katkı sağlamış olacağız. Onun için başta söylediğim gibi sanat ve sanatçıya olan desteğimiz, Bodrum olarak her zaman devam edecek. Çünkü ben şuna inanıyorum; Bodrum Türkiye'nin en güçlü kalesi. Bu kale hiçbir zaman da yıkılmayacak. Özellikle sanat ve sanatçıya verdiğimiz destek hep devam edecek çünkü onlar bizim hayat damarlarımızdır; medeni olmamızın, medeni dünyaya açılmamızın en güzel göstergesidir. Onun için ben bu güzel etkinlikte bizle beraber olan bütün sanat camiasına, değerli basın mensuplarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

"Sevgi siyasetin üstündedir"
Etkinliğe katılanlardan birinin siyaset yapmadığı için teşekkür ettiği Başkan Kocadon şunları söyledi “Bir başkan, gücünü, makam koltuğundan değil de kendinden alıyorsa o yere siyaset girmiyor. Çünkü partiler üstü konumda oluyorsunuz ve halk sizi destekliyor, seviyor. Bir siyasetçinin en büyük özelliği halk tarafından sevilmesidir. Eğer halk bir siyasetçiyi seviyorsa amblemlerin pek anlamı, önemi yoktur ve bu duruş da onu istediği yere getirir. Onun için Bodrum halkına ve Bodrum halkından çok Anadolu halkına, zor süreçte bana sahip çıkan siz sanatçı dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Biliyorsunuz, zor süreçlerden geçtim ama en büyük destekçim de hep sanatçı arkadaşlarımdı"ifadelerini kullandı.

Bodrum Türk Filmleri Haftası'na filmleriyle birlikte Murat Şeker, Melik Saraçoğlu, Mehmet Bahadır Er, Maryna Gorbach, Biray Dalkıran, Gizem Karaca, Cemre Burcu Tosun, Galip Gültekin, Berk Sağlık, Barış Kılıç, Asuman Dabak, Ömer Vargı, Emre Kınay, Şevket Çoruh, Alper Kul, Ayça Varlıer, Taner Ergör, Müfit Can Saçıntı, Haluk Kaplanoğlu, Birol Güven, Rasim Mükerrem Öztekin, Gültekin Begüm Öner ve Eser Eyüboğlu adlı yönetmenler katılacak. Eurimages ve Europa Cinema Network üst düzey yöneticileri yanı sıra Türker İnanoğlu, Yusuf Sezgin, Selma Güneri, Altan Gördüm, Fikret Hakan ve Erdal Özyağcılar da konuk olarak katılacaklar.

Film Programı:
22 Eylül 2014; Bir Küçük Eylül Meselesi, Gözümün Nuru, I Loved You So Much, Hayat Sana Güzel, I Loved You So Much, Hayat Sana Güzel
23 Eylül 2014; İtirazım Var, Şarkı Söyleyen Kadınlar, Bi Küçük Eylül Meselesi, Sev Beni, Gözümün Nuru, Sev Beni
24 Eylül 2014; Gözümün Nuru, Güzelliğin On Par' Etmez, Mandıra Filozofu, Şarkı Söyleyen Kadınlar, Bana Bir Soygun Yaz, Bana Bir Soygun Yaz
25 Eylül 2014; Şarkı Söyleyen Kadınlar, Bi Küçük Eylül Meselesi,,I Loved You So Much, Güzelliğin On Par' Etmez, İnşaat, İnşaat
26 Eylül 2014; I Loved You So Much, Sev Beni, İnşaat, İtirazım Var, Mandıra Filozofu, Mandıra Filozofu
27 Eylül 2014; Mandıra Filozofu
Kaynak: İHA