CHP'li İncesu belediyenin parkını villasına bahçe yaptı

Çankaya Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Özgür İncesu'nun, Taşdelen'e yakınlığını kullanarak belediye parkını, sitesine bahçe yaptığı iddia edildi

CHP'li İncesu belediyenin parkını villasına bahçe yaptı
Çankaya Belediyesi eylül ayı Meclis toplantısında CHP'li Meclis Üyesi Özgür İncesu'ya ait imar değişikliği teklifinin onaylanmasının ardından bir grup CHP'li karara karşı çıktı. Rant sağlanıyor iddiası nedeniyle bazı CHP'li meclis üyeleri karar hakkında muhalif oy kullandı. Kamusal alanın özel mülkiyet alanı gibi gösterilmesi için yapılan imar plan değişikliğinin ardından bölgede bulunan villaların değerine değer katılacağını düşünen bazı CHP'liler durum hakkında bir açıklama beklerken Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'den "Önemli bir durum yok ki" yanıtı alınca Meclis'te tartışmalar alevlendi.

RANT NEDENİYLE REDDEDİLDİ

CHP'li Meclis Üyesi Özgür İncesu'nun, mülkiyeti Kanaryam 84 Konut Yapı Kooperatifi'ne ait olan Beytepe Mahallesi'ndeki 28668/1, 28669/1, 28670/1, 28671/1-2, 28672/1 adalarda 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği teklifi mayıs ayındaki Meclis toplantısında İmar Komisyonu tarafından reddedilmişti. Teklifin reddedilmesinde kamusal alan niteliğindeki parkın site içine alınarak özel mülkiyet gibi kullanılması, bu durumuyla mevcut parsellerin değerini yükselterek kişisel rant sağlaması, parsel içerisindeki bir malikin ölümü nedeniyle mirasçısının bulunamaması etkili olmuştu.

İKİNCİSİ GÖRÜŞMEDE GEÇTİ


Mayıs ayında İmar Komisyonu tarafından reddedilen imar değişikliği, eylül ayındaki Meclis toplantısında İncesu tarafından yeniden komisyona gönderildi. İmar değişikliğinin hiçbir değişiklik yapılmadan kabul edilmesi CHP sıralarında tartışmalara neden oldu. "Kişisel rant mı sağlanıyor" sorularının gündeme geldiği Meclis toplantısında CHP'li bir grup meclis üyesi, İmar Komisyon Başkanı Ali Yiğit'ten açıklama yapmasını istedi. Yiğit'in açıklaması üyelerce yeterli görülmedi.

TAŞDELEN TARTIŞMALARI ALEVLENDİRDİ

Özgür İncesu'ya ait imar değişikliği teklifi hakkında Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in "Önemli bir şey yok ki" yorumu tartışmalara neden oldu. CHP'li bir grup Meclis üyesinin plan değişikliğinin bir rant artışı sağlayıp sağlamadığı sorusu da yanıtsız kalırken Meclis üyeleri de kararla ilgili itirazlarını sürdürdü. Konunun uzaması üzerine oylamaya geçildi ve bazı CHP'lilerin muhalif oyu karar defterine işlendi. Beytepe Mahallesi'nde tek katlı ve iki katlı villaların yanında bulunan, bakımı ve onarımı Çankaya Belediyesi tarafından yapılacak olan parkın villalara ait özel bir parkmış gibi gösterilmesi ile villaların değerinin yaklaşık iki katına çıkacağı iddia edildi.