Borçka Karagöl Turizme Kazandırılıyor

Borçka Karagöl Tabiat Parkı Nazım ve Uygulama İmar Planları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.


Artvin Valiliği salonunda Vali Kemal Cirit başkanlığında yapılan toplantıya, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Şavşat Belediye Başkanı Sinan Öztürk, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, DKMP 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Artvin Orman Bölge Müdürü Mehmet Sedat Ecevit, DSİ 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, DKMP 12. Bölge Müdürü Yardımcısı Hasan Terzioğlu, Çevre Şehircilik İl Müdürü Murat Cavunt, İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Artvin İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Süleyman Doğan, İşletme ve İştirakler Şube Müdürü Reşat Kamiloğlu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü Artvin Şube Müdürü Yunus Aydemir katıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce onaylanan Borçka Karagöl Tabiat Parkı Uzun Devreli Gelişim Planı doğrultusunda, toplantının açılış kısmında DKMP 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, alanın plan hükümleri ve yapılan Nazım ve Uygulama İmar Planları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Daha sonra yüklenici firma tarafından hazırlanan Borçka Karagöl Tabiat Parkı Nazım ve Uygulama İmar Planları taslağı hakkında sunum gerçekleştirildi.

Tabiat parkının doğal yapısını bozmadan alana gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yapılabilecek olan tesislerin yerleri ve nitelikleri hakkında değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, katılımcıların önerileri doğrultusunda tamamlanan imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayına sunulacağı bildirildi.

Toplantıda ayrıca, DKMP 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut tarafından Artvin ili Korunan alanlarında yapımı devam etmekte olan ve yapılacak olan yatırımlara yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu.

Vali Kemal Cirit, yaklaşık 2 saat süren toplantının sonunda Artvin'in doğal güzelliğiyle bir marka şehir olduğunu belirterek, Borçka Karagöl Tabiat Parkı Nazım ve Uygulama İmar Planlarının en kısa sürede sonuçlanması temennisinde bulunarak katılımcılara teşekkür etti.

Kaynak: AA