14 Yıldır 19 Aralık'ta Ölmeyi Bekliyor

Denizli'nin Baklan ilçesinde 83 yaşındaki emekli öğretmen Mehmet Zeki Erdem, eşini ve oğlunu kaybettiği tarihte öleceğine inanarak 14 yıl önce yazdığı mezar taşı ile her yıl 19 Aralık'ı bekliyor.


Eşini 19 Aralık 1973'te, oğlunu ise 19 Aralık 1999'da kaybeden sınıf öğretmeni Erdem, emekli olduktan sonra memleketi Baklan'a yerleşti. İlçede hobi olarak arzuhalcilik ve tabelacılık yapan emekli öğretmen, oğlunun ölümünden sonra kendisinin de 19 Aralık'ta öleceği inancıyla 14 yıl önce kendi mezar taşını hazırladı.

Mezar taşına ölüm tarihi olarak "19 Aralık ..." yazan Erdem, içindeki güçlü bir hisse dayanarak 19 Aralık'ta öleceğini düşündüğünü söyledi.

Her yıl 19 Aralık günü geçtiğinde ölüm tariihindeki yıl kısmını değiştirdiğini belirten Erdem, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar ciddi hiçbir rahatsızlık yaşamadım. Sağlığım çok iyi ama Azrail'in 19 Aralık'ta beni ziyaret edeceğini düşünüyorum. Her yıl 19 Aralık'ta özel olarak hazırlanırım. En güzel elbiselerimi giyer, kokularımı sürerim. Babam 74 yaşında vefat etti. Ben de 74 yaşına girdiğimde çok umutlandım. Ancak Azrail gelmedi, ölümümüz ertelendi. Sosyolojide bir teori var 'babanızla ölüm yaşınız tutmazsa dedenizi takip eder' diyor. Dedem 84 yaşında vefat etmişti. O nedenle bu yıl olmaz ise seneye kesin gözüyle bakıyorum. Birçok kişi benim mezar taşımı görünce şaşırabiliyor ama insanların olumsuz bir yaklaşımı yok."

Kaynak: AA