Soma'da 20 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Manisa'nın Soma ilçesinde yirmi bin öğrenci, 2014-2015 eğitim öğretim yılına 'merhaba' dedi.

Soma'da 20 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

13 Mayıs tarihinde Türkiye'nin bugüne kadar en büyük maden faciasıyla sarsılan Soma ilçesinde eğitim öğretim yılının ilk günü başladı.

Okulun ilk günü heyecan yaşayan yeni öğrencilere aileleri eşlik etti.

2014-2015 eğitim öğretim yılı bugün başladı.

Soma Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlköğretim Haftası, Kurtuluş İlkokulu'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Soma Belediyesi Halk Oyunları ekibinin yöresel oyunlarıyla devam etti.

20 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI
Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı da, Soma'da 20 bin öğrencinin ders başı yaptığını belirterek, "28 ilköğretim okulu, 17 ortaokul ve 10 lisede 20 bin öğrencimiz ders başı yaptı. Aynı zamanda yaz aylarından itibaren bazı okullarda devam eden projelerimiz var" dedi.

Soma'da 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasının ardından çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yardımlarıyla okullarda çeşitli projeler uyguladıklarını belirten Atçı, şöyle konuştu: "Okullarımızın kimisinde kütüphane kimisinde çalışma mekanları kiminde de öğrencilerin çeşitli sosyal etkinlikler yapacağı projeler vardı. O projelerin bazıları tamamlandı. Bugün yani okulların açıldığı ilk gün bu projelerden bazılarının da açılışını yaptık."

"ÇOCUKLARIMIZI GÜZEL BİR HAYATA HAZIRLAMA GAYRETİNDEYİZ"
Okulun bizim en kutsal ve aziz yuvamız olduğunu anlatan Atçı, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yuvamız bizi hayatın en çetin şartlarına hazırlar. Burası sevgi ve hoşgörünün merkezidir. Her başarılı bir insanın arkasında mutlaka sağlam bir eğitim hayatı ve öğretmenler vardır. Yarının büyükleri olan öğrencilerimize geleceğini en güzel şekilde hazırlamanın çabası içerisindeyiz."
Konuşmaların ardından öğrenciler ilköğretim haftasına ilişkin şiirler okudu. Okula yeni başlayan miniklere abileri çiçek takdim edip başarılar diledi.
Kaynak: İHA