Rize Pmyo'da 'Ders Zili' Çaldı

2015 eğitim öğretim yılı başladı.


Vali Ersin Yazıcı, açılış törenindeki konuşmasında, polislik mesleğinin çok değerli bir görev olduğunu söyledi.

Polis ve jandarma teşkilatlarının yüz yılı aşan bir tecrübeyle aziz milletin, yurdun her köşesinde, her iklim şartında güvenlik ve huzuru sağlamak için şehitlik ve gazilik pahasına görev yapmasının her zaman övünç kaynağı olduğunu ifade eden Yazıcı, "Yaşadığımız çağda suç ve suçluyla mücadelede sizlere ve sizlerin eğitimine devletimizin çok önem verdiğini, sizlerin en iyi şekilde yetişebilmesi için bütün kaynaklarını seferber ettiğini görüyoruz" dedi.

Yazıcı, köklü bir geçmişe sahip olan emniyet teşkilatının ve bağlı eğitim kurumlarının kurulduğu günden bugüne vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlama noktasında çok büyük görevler üstlendiğini belirtti.

"İnsanların bir arada bulunduğu ortamlarda güvenlik ve huzur varsa, o zaman eğitim ve sağlık hizmetlerinin varlığından, ulaşımdan ve turizmden söz edilebilir. Bu nedenle, devletin varlığının esaslarından olan güvenlik hizmetlerimiz içerisinde iç güvenliği sağlamakla görevli olan jandarma ve polis teşkilatımızın önemi çok büyüktür" ifadesinde bulunan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İç güvenlik hizmetlerinin sunumunda, kamu güvenliği ile vatandaşlarımızın hak ve özgürlükleri arasındaki hassas dengeyi kurmak çok önemlidir. Bunu sağlamakla görevli genç polis adaylarımızın da her alanda iyi bir eğitimden geçtiğini biliyoruz. Vatan ve insan sevgisiyle donanmış olarak güvenlik hizmetlerini yerine getirirken, bu gençlerimizin de hem kendilerini bugüne kadar yetiştiren ailelerine vefa borcu olarak hem de topluma karşı bir vefa borcu olarak bu görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerinin son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Polisimizin her zaman olduğu gibi suç ve suçlularla mücadelede demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeyeceğinden herkes emin olmalıdır. Rize Polis Meslek Yüksek Okulu'nda değerli gençlerimizin yetişmesinde katkısı olan ve olacak olan herkese ayrıca teşekkür ediyorum."

Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Servet Güngör de 95 öğrenciyle yeni eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Recep Tayyip Erdoğan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şevket Topal, "Adalet ve Güvenlik" konulu açılış dersi verdi.

Yeni eğitim öğretim döneminde 95 polis adayının eğitim göreceği bildirildi.

Törene, Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra Belediye Başkanı Reşat Kasap, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Servet Güngör, davetliler ve polis okulu öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA