Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Göreve Başladı

Kars ile Sarıkamış güzergahında çalışacak özel halk otobüsleri sefere başladı.


Sarıkamış Sınırlı Sorumlu 2 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi binası önünde düzenlenen törenle sefere başlayan 34 halk otobüsü, her yarım saatte bir karşılıklı olarak ilçe ile kent merkezi arasında yolcu taşıyacak.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy, törende yaptığı konuşmada, göreve geldikten sonra, amaçlarının halka daha kaliteli ve güvenli hizmet sunmak olduğunu söyledi.

Bu hizmetle belediyenin büyük bir yükten kurtulduğunu belirten Toksoy, "Belediyemiz bu özelleştirmeyle büyük bir yükten kurtulmuş oldu. Otobüslerimizi geri çektik. Zaten otobüslerimiz eskiydi ve personelimiz de yeterli değildi. Kooperatifteki 34 üyemiz ise yıllardır bu işi profesyonel şekilde yürütüyordu. Hepsi birbirinden deneyimli, tecrübeli şoför arkadaşlar. Kaliteli hizmet vereceklerine inanıyoruz ve kendilerine hayırlı kazançlar diliyorum" diye konuştu.

aa:text:20140915:3279412GENKonya2014-09-1510:47:292. Uluslararası Katılımlı Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın işbirliğiyle Konya'da 16-18 Eylül tarihlerinde 2. Uluslararası Katılımlı Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu düzenlenecek.

Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sempozyumda yurt dışından 35, yurtiçinden 300 katılımcı yer alacak.

Konu ile ilgili bilim adamlarının, ülkedeki çölleşme ve kuraklığın sebepleri ortaya koyacağı bildirilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Çölleşme ile mücadele usulleri; çölleşme, kuraklık ve iklim değişikliği ile bunların etkileşimlerini içeren güncel araştırma ve uygulama sonuçlarının kurumsal bir çerçeve içerisinde tüm paydaşlara ve kamuoyuna duyurmayı amaçlamaktayız. Sempozyum sonuçlarının başta bölgemiz olmak üzere tüm ülkemizdeki kuraklık ve çölleşme ile mücadelede pozitif sonuçlar doğurarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakma konusunda Sempozyumumuzun önemli bir çalışma olacağı inancındayız."

Kaynak: AA